Prima reactie oficiala de la RRA in ancheta de abuz in serviciu si conflict de interese

Marti, 22 Noiembrie 2016, ora 11:16
2428 citiri
Prima reactie oficiala de la RRA in ancheta de abuz in serviciu si conflict de interese
Foto: site RRA

Dupa ce procurorii au facut, joi, perchezitii si au pus sub urmarire penala mai multe persoane, inclusiv membri in Consiliul de Administratie al RRA, intr-un dosar care vizeaza achitizii publice, CA al Societatii Romane de Radiodifuziune vine marti cu precizari oficiale.

"Membrii Consiliului de Administratie actual NU au fost invitati pentru cercetari raportate la activitatea prezentului mandat. (...) In ceea ce priveste activitatea Consiliului de Administratie, acesta NU stabileste firmele care participa la licitatii, nu intocmeste caiete de sarcini, nu participa la comisii de negociere, ci aproba limitele bugetelor alocate si, dupa caz, demararea procedurilor legale in materie de achizitii publice.

Contrar informatiilor publicate in presa, Consiliul de Administratie NU are nicio legatura, in mod direct sau indirect, cu vreo firma de turism care a incheiat contract cu Societatea Romana de Radiodifuziune", se arata in comunicatul CA transmis Agerpres.

De asemenea, CA al SRR subliniaza faptul ca "informatiile nefondate sau false transmise prin intermediul presei pot duce la decredibilizarea Radio Romania, a carei activitate performanta este de necontestat si pot induce o perceptie falsa in randul opiniei publice".

In plus, in comunicat se mai arata ca Societatea Romana de Radiodifuziune a sprijinit si sprijina autoritatile pentru aflarea adevarului si a acordat "toate lamuririle necesare in cel mai scurt timp posibil".

Precizarile vin in contextul in care 11 fosti si actuali membri din Consiliul de Administratie al RRA au fost pusi sub urmarire penala zilele trecute, iar luni Ducu Bertzi, de asemenea membru in CA, a fost audiat intr-un dosar deschis pentru infractiuni precum abuz in serviciu sau conflict de interese.

Ovidiu Miculescu, membru in CA si seful Radioului public incepand din 2012, s-a internat brusc in spital si nu s-a prezentat, luni, la audieri.

Luni dupa-amiaza, un angajat al Radioului Public i-a transmis o scrisoare deschisa presedintelui Klaus Iohannis, cerandu-i sprijinul pentru rezolvarea problemelor cu care se confrunta institutia.

C.B.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres Forţa Dreptei. Formaţiunea îşi alege conducerea naţională şi îşi prezintă candidaţii
Primul Congres al Forţa Dreptei este organizat, sâmbătă, la Palatul Parlamentului, formaţiunea urmând să îşi aleagă conducerea naţională şi să îşi prezinte candidaţii la alegerile...
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
Cine câștigă Primăria Capitalei, potrivit celui mai recent sondaj. Candidatul PSD+PNL, la pământ. Prezența la vot, în creștere
România se pregătește de alegeri. Europarlamentarele vor avea loc în aceeași zi cu localele. ARA Public Opinion a realizat o cercetare sociologică în legătură cu evenimentele ce vor avea...
#acuzatii abuz conflict Radio Romania , #radio