Un liberal acuza ca postul public de radio e o "anexa a PSD": "Sotul lui Sevil Shhaideh si Corina Dragotescu si-au gasit un loc caldut la RRA"

Sambata, 09 Februarie 2019, ora 08:02
6602 citiri
Un liberal acuza ca postul public de radio e o "anexa a PSD": "Sotul lui Sevil Shhaideh si Corina Dragotescu si-au gasit un loc caldut la RRA"

Liberalul Alexandru Muraru, membru in Consiliul de Administratie (CA) al Societatii Romane de Radiodifuziune (SRR), sustine ca profesionistii din institutie sunt marginalizati de presedintele Georgica Severin (foto) si ca in SRR sunt adusi oameni care sa impuna mesajul PSD in programele radioului public.

Alexandru Muraru a transmis, vineri seara, un comunicat de presa in care afirma ca din momentul preluarii Societatii Romane de Radiodifuziune de catre Georgica Severin au inceput "colaborarile editoriale cu oameni din zona PSD".

"Conditia ca domnul Georgica Severin sa-si duca la bun sfarsit mandatul de presedinte director general al SRR este ca institutia sa treaca editorial sub propaganda PSD, astfel ca ascultatorii canalelor SRR sa nu scape de mesajele PSD. Corina Dragotescu, cunoscut jurnalist din zona PSD, si, mai nou, sotul social-democratei Sevil Shhaideh au gasit un loc caldut la Radio Romania Actualitati, respectiv Radio Romania International. Este evidenta activarea unor comandamente pe linie de partid, de vreme ce altor jurnalisti profesionisti li s-au taiat colaborarile in ultimul an sub diverse pretexte. Altii, la fel de competenti, nici macar nu spera sa prinda vreo audienta sau o discutie telefonica cu domnul Georgica Severin", afirma Alexandru Muraru.

El sustine ca "este o adevarata nerusinare ca, dupa plimbareala de zeci de mii de euro pe bani publici, in lipsa oricaror proiecte de anvergura, si dupa prabusirea audientelor, mandatul domnului Severin, ca PDG al SRR, sa continue prin transformarea radioului public in anexa PSD".

"In acest moment, credibilitatea SRR este grav afectata. Sutele de profesionisti din SRR sunt astfel marginalizati, iar munca lor este calcata in picioare, prin aducerea unor no-name-uri sub diverse pretexte pentru a impune mesajul PSD in studiourile si programele editoriale ale SRR. Fac un apel public, catre domnul Severin, sa renunte la aceste colaborari care afecteaza prestigiul si imaginea SRR, aducand arbitrariul, lipsa de transparenta si mediocritatea in curtea institutiei", spune Alexandru Muraru, membru in CA al SRR.

Totodata, el anunt ca in urmatoarea sedinta ordinara a Consiliului de Administratie a SRR va solicita lista tuturor colaborarilor aprobate din momentul in care Georgica Severin a preluat conducerea radioului public.

Citeste si:
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
MRU prevestește prăbușirea PNL: „Carnavalul politic din ultimele trei luni se vede în scăderea dramatică în sondaje”
Fostul premier și fost șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a vorbit public despre actuala criză politică din România precum și despre situația pandemică. Acesta e de părere că...
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Ce a discutat Cioloș cu Iohannis la telefon pe tema formării noului Guvern
Premierul desemnat Dacian Cioloş a declarat vineri, 15 octombrie, că a vorbit cu preşedintele Klaus Iohannis şi i-a prezentat cum au decurs discuţiile pentru alcătuirea noului guvern. "Am...
Sursa: AGERPRES