Oana Dobre da in judecata Realitatea TV

Vineri, 28 Septembrie 2012, ora 19:32
6515 citiri
Oana Dobre da in judecata Realitatea TV

Jurnalista Oana Dobre va da in judecata postul Realitatea TV, deoarece conducerea refuza sa ii plateasca salariul, dupa ce ea a refuzat sa mearga la negocieri cu un oficial al companiei.

Oana Dobre, care este insarcinata, a refuzat sa participe la negocieri cu Daniela Ionescu, presedintele comitetului creditorilor de la Realitatea si director la GMG Media Box, firma lui Cozmin Gusa, invocand legea din Romania care apara gravidele, scrie Pagina de Media, citand contul personal de Facebook al ziaristei.

"Acum doua zile, spuneam ca ma pregatesc sa fac ceva ce nu am mai facut niciodata. Intotdeauna m-am despartit civilizat de angajatorii mei, fie ca au fost televiziuni, fie ziare (si in 12 ani au fost cativa). Niciodata, insa, nu mi s-a intamplat ce mi se intampla acum", a declarat Oana Dobre pe reteaua sociala.

Legea din Romania ocroteste femeile gravide

In continuare, ea explica motivele refuzului de a merge la negocieri cu Daniela Ionescu.

"De ce am refuzat? Din doua motive: primul ar fi ca sunt insarcinata si legea romana ma apara de orice interventii ale angajatorului in contract in aceasta perioada. De ce nu demisionez? Pentru ca angajatorul Realitatea TV imi datoreaza legal sprijinul birocratic pentru perioada prenatala. Angajatorul a fost notificat de situatia mea mea inca din a doua luna de sarcina. Al doilea motiv pentru care refuz modificarea salariului: nu am inteles nici pana acum calitatea oficiala in care doamna Ionescu renegociaza salarii", a explicat Oana Dobre.

Ea a adaugat ca, in urma cu doua saptamani, Daniela Ionescu a invitat-o la o intalnire in acest scop si, la cele doua obiectii ale sale, i-a raspuns cu amenintarea ca nu isi va mai primi salariul, in ciuda aprecierii de care se bucura in cadrul Realitatea TV.

"I-am multumit politicos pentru oferta de prietenie, dar am preferat sa merg la avocat. Stiu ca abuzul angajatorului va continua si ca nu am prea multe sanse sa-mi vad banii cuveniti prea curand. Dar prefer sa aleg in continuare drumul drept in locul unei 'coabitari' cu note dubioase de subsol", a incheiat jurnalista.

Nu este primul caz de acest fel

Pagina de Media a publicat, joi, cazul unui alt fost angajat Realitatea, Paul Barbu, aflat intr-o situatie asemanatoare.

Fostul reporter povesteste ca, dupa ce a muncit doua luni la postul de televiziune, si-a dat demisia la sfarsitul lui august pentru a se interna cateva saptamani in spital. Revenind in Bucuresti in ziua de salariu, a fost trimis de la un departament la altul, pentru ca, in final, sa fie anuntat ca i s-a pierdut contractul.

Citeste si:
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea, despre proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze: „Noile facturi dublate ar însemna un cost suplimentar de minim 1200 de euro pe an”
Gabriela Firea a anunțat luni, 18 octombrie, că proiectul PSD privind plafonarea prețurilor la energie și gaze va ajunge astăzi în Senat. Astfel, potrivit proiectului social democraților,...
Sursa: Ziare.com