Realitatea TV, probleme cu salariile si... parcarea

Vineri, 12 Decembrie 2014, ora 10:44
7644 citiri
Realitatea TV, probleme cu salariile si... parcarea

Dupa ce Romania TV a anuntat joi zeci de concedieri si taieri salariale, problemele se adancesc si la Realitatea TV, unde angajatii inca nu au primit banii pe luna octombrie.

Salariul pe octombrie al jurnalistilor de la Realitatea TV ar fi trebuit sa intre in conturi pe 30 noiembrie, insa nu numai ca nu l-au primit nici acum, dar nici nu se stiu cand vor exista fonduri pentru a face platile, scrie Reporter Virtual.

In plus, televiziunea, care se afla in insolventa, are dificultati si cu plata partenerilor si furnizorilor de servicii. Problema se vede chiar in strada, in fata cladirii Willbrook, unde postul TV isi desfasoara activitatea si plateste chirie, potrivit sursei citate.

Pentru ca Realitatea TV a intarziat platile catre administratia imobilului, aceasta nu mai permite jurnalistilor sa parcheze in curte, astfel incat angajatii isi lasa masinile pe DN1.

Nici carele de reportaj ale postului TV nu mai pot patrunde in parcarea Willbrook. Singurii care au locuri asigurate sunt Rares Bogdan, directorul editorial al Realitatea TV, si realizatoarele Alexandra Pacuraru si Lavinia Sandru. Ei au primit cartele, pe care le folosesc pentru a ridica barierele de la intrarea in parcare.

Cozmin Gusa, patronul Realitatea TV, a precizat pentru Ziare.com ca salariile au fost platite joi si ca problemele cu parcarea tin de proprietarii cladirii, nu de postul TV.

"Salariile s-au platit de ieri la pranz (joi - n.red.), iar cu parcarea este problema proprietarilor cladirii, care au inventat o taxa de 150 de euro pe luna, pe care sa o plateasca fiecare angajat care vrea sa vina cu masina la serviciu; Realitatea asigura microbuze gratuite pentru angajati", a tinut sa precizeze Cozmin Gusa.

Restructurari la Romania TV

Situatia nu este prea buna nici in alte institutii de presa din tara noastra. La Romania TV, postul fostului lider PSD Sebastian Ghita, se anunta zeci de concedieri in perioada urmatoare.

Romania TV face restructurari: Zeci de concedieri si taieri salariale

Angajatii Romania TV au primit un mail joi de la directorul editorial Catalin Popa, in care acesta face un "anunt despre viitor", dupa cum este intitulat documentul.

In introducere, Popa a facut o radiografie a situatiei dificile in care se afla televiziunile romanesti, care fac restructurari si iau "masuri severe" pentru anul viitor, dand exemplu posturile Antena 3 si Antena 1 si amintind ca si Pro TV a concediat oameni.

Scandal cu politie in curtea Pro TV: Zeci de oameni au fost concediati

In continuare, Catalin Popa a explicat faptul ca si Romania TV se afla in situatia de a reduce costurile cu 10%-12%, lamurind ca zeci de persoane vor fi concediate. In plus, vor exista si taieri salariale, bazate pe fisele de evaluare intocmite de sefi in ultima perioada.

Sebastian Ghita este un apropiat al premierului Victor Ponta, insa a demisionat recent din PSD dupa ce a intrat in conflict cu nume grele din partid, inclusiv presedintele de onoare Ion Iliescu. El a fost acuzat si de primarul sectorului 5, Marian Vanghelie, exclus din PSD, ca din postura de prieten al premierului beneficiaza de numeroase contracte cu statul.

Sebastian Ghita demisioneaza din PSD: Sunt in continuare prieten cu Ponta, dar el are o tema

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Realitatea TV salarii, #Realitatea TV parcare, #salarii presa, #concedieri presa , #Realitatea