Realitatea TV, rupta in doua - Corina Dragotescu povesteste socul de la Casa Presei

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 14:45
12364 citiri
Realitatea TV, rupta in doua - Corina Dragotescu povesteste socul de la Casa Presei

Redactia si echipa tehnica a Realitatea Tv s-au rupt in doua tabere, iar cei care au urmarit duminica seara postul de televiziune au putut observa ruptura in direct.

Corina Dragotescu, jurnalista care a ramas in tabara lui Sebastian Ghita, a povestit pentru Impact News cum a fost preluata brusc transmisia postului de stiri, din Casa Presei Libere, de echipa omului de afaceri Elan Schwartzenberg, care emite dintr-un alt sediu, aflat in cladirea Willbrook.

Preluare ostila: Echipa lui Elan Schwartzenberg emite pe frecventa Realitatea TV

"Pregateam emisiunea cu Catalin Striblea si echipa Raluca Damian, Vera Secrieru, Iulian Leca. In birou, doua monitoare mergeau, unul pe Realitatea, altul pe Antena. In studioul jurnalului, Dana Razboiu. La un moment dat, emisia se opreste, iar noi ne ridicam capul, stiind ca s-a intamplat ruptura. Se stia ca va fi duminica sau luni dimineata. "Asta e momentul?", ne-am intrebat si am iesit in hala mare sa vedem daca nu cumva e de vina monitorul nostru.

Toata lumea s-a adunat in fata monitoarelor din redactie si ne uitam cu totii cum emisia a fost reluata de la Willbrook. "Au intrat peste noi", a zis Chelemen. "Ce facem?", a intrebat altcineva. "Continuam emisia", a fost raspunsul clar. Incet, incet, ne-am strans cu totii in fata regiei de emisie. In regie, agitatia era destul de mare. Pe unele monitoare eram noi, pe altele ei. Am avut ideea sa sunam in tara. Mi-am sunat o matusa si am intrebat-o ce vede ea la TV. Ne vedea pe noi, pe Dana care ramasese in studio si transmitea jurnalul", a povestit Corina Dragotescu.

Jurnalista a mai declarat ca au fost furate si toate materialele de pe serverul lor.

"Intre timp, materialele pregatite de noi erau deja la ceilalti, care le luasera din server. (...) Unii cablisti transmiteau Realitatea, altii RTV. Ambele insa erau cu sigla Realitatea. Intre timp, Sebi Ghita spunea si el un singur lucru: Nu intrerupeti emisia, o sa intram cu sigla noastra", a mai afirmat Corina Dragotescu.

Potrivit acesteia, s-a decis continuarea transmisiei, desi toata lumea era foarte agitata. Plecasera si oamenii de la machiaj, si cei de la tehnic.

Jurnalista povesteste ca s-a machiat singura pentru emisiune si a avut un soc in momentul in care a vazut ca toti colegii din regia de emisie ieseau imbracati si plecau.

"Regia a ramas goala. Abia atunci a trebuit sa gasim solutii. Nu mai era nimeni. In regia din hala mai erau trei persoane. I-am propus lui Popa sa ne mutam in hala si sa inregistram emisiunea, asa cum putem. A zis da, si am trimis publicul acasa, iar pe invitati i-am rugat sa schimbe platoul. De la 21,30 am avut emisiunea noastra", a mai declarat Corina Dragotescu.

Emisia postului Realitatea TV a fost preluata, duminica, la ora 18:00, de echipa redactionala controlata de Elan Schwartzenberg. Sebastian Ghita a declarat, pentru Evenimentul Zilei, ca se astepta la aceasta miscare.

In jurul orei 18.00, in timp ce la Realitatea TV Dana Razboiu prezenta stiri despre cutremur, pe aceeasi frecventa a aparut prezentatoarea Diana Enache, avand un alt invitat pe aceeasi tema.

Elan Schwartzenberg: Ne vom indeplini toate obligatiile fata de parteneri si angajati

Elan Schwartzenberg, proprietarul Realitatea Tv, a vorbit, luni, despre viitorul postului de televiziune.

Ce vrea sa faca Elan Schwartzenberg cu Realitatea Tv

"Din acest moment avem doua obiective: ne vom indeplini toate obligatiile fata de parteneri si angajati si doresc sa iesim cat mai nepatati din aceasta procedura de reorganiazare", a declarat omul de afaceri intr-o conferinta de presa.

De asemenea, proprietarul Realitatea Tv a comentat si afirmatiile facute de Corina Dragotescu, jurnalista ramasa in tabara lui Sebastian Ghita, care a povestit ca oamenii lui Elan Schwartzenberg au intrat in sediul din Casa Presei Libere si au smuls toate cablurile.

"O respect ca femeie, dar nu cred ca ne-am aratat chilotii unul altuia. In plus, daca nu fac afaceri cu statul asta nu inseamna ca sunt sarac, impotent financiar. Nu am avut niciodata credite la banca. Exista insa in spatele mele un grup financiar israelian suficient de potent financiar", a comentat omul de afaceri.

Citeste si:
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Valul cinci al pandemiei va lovi România în ianuarie. Avertismentul lui Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat vineri, 26 noiembrie, că țara noastră va fi afectată de valul cinci al pandemiei de coronavirus după jumătatea lunii ianuarie. Atunci se...
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Coadă la demisii la PNL Sector 3. Zeci de membri au anunțat că se vor înscrie în partidul lui Orban. „Am văzut o decădere morală absolută în PNL”
Membrii Tineretului Național Liberal Sector 3 au anunțat vineri, 26 noiembrie, că au demisionat din partid, nemulțumiți de deciziile actualei conduceri. Aceștia au transmis că îl vor urma...