Ziare.com

Academia Catavencu isi suspenda activitatea: Redactia nu este dispusa sa scrie gratis

Joi, 19 Iunie 2014, ora 14:33

   

Academia Catavencu isi suspenda activitatea: Redactia nu este dispusa sa scrie gratis
Publicatia "Academia Catavencu", detinuta de Dan Adamescu, isi suspenda activitatea in mediul online si tiparit.

Intr-un comunicat de presa publicat pe pagina de Facebook Academia Catavencu sustine ca "nu mai are chef de gluma" si ca "administratia trustului este, ea insasi, o poanta".

"Astfel, numarul care urma sa apara in ziua de 23 iunie 2014 nu va mai aparea (sau cel putin nu in aceasta formula editoriala). De asemenea, se suspenda si segmentul online al revistei - site si pagina de Facebook.

Facem acest lucru pentru ca ne iubim revista, cititorii si meseria. Si pentru ca ne respectam pe noi insine suficient de mult, incat sa nu-i lasam pe altii sa ne injoseasca.

De ceva timp, Academia Catavencu functioneaza intr-o situatie hilara: nu ajutata de administratia trustului de presa din care face parte ci, cumva, in ciuda acesteia", se arata in comunicatul redactiei.

Totodata, editorii publicatiei dau vina pentru aceasta situatie pe Adrian Rus, directorul general al companiilor grupului Medien Holding, care le-ar fi spus angajatilor, printr-un email, ca cine mai intreaba de salariile neplatite si nu isi asuma sa lucreze fara bani poate sa plece.

In replica, cei din redactia saptamanalului arata ca nu pot fura "din portofelul sotiilor" pentru a sustine activitatea revistei si nici sa tolereze aceasta "atitudine sud-americana, de proprietar de plantatie bananiera".

In aceste conditii, redactia saptamanalului arata ca "nu este dispusa sa scrie gratis, la comanda administratorului de trust, cu acordul portarului si cu supervizarea femeii de serviciu".

Joi, la deschiderea site-ului publicatiei, cititorii au putut constata ca niciunul dintre materiale nu poate fi accesat si ca pagina nu mai exista, practic.UPDATE - Intr-o informare remisa redactiei Ziare.com dupa comunicatul de presa prin care redactia a anuntat ca isi suspenda activitatea, Dan Mazilu, redactor-sef al publicatiei "Academia Catavencu", sustine ca Adrian Rus l-a sunat pentru a-i spune ca "o sa sufere foarte mult pentru ceea ce a facut".

Totodata, potrivit lui Dan Mazilu, administratorul trustului de presa le-a transmis redactorilor, care sunt inca angajati in mod legal ai revistei, "ca intrerupe imediat telefoanele de serviciu, pentru a nu putea discuta cu presa" si ca, maine la pranz, acestia "se vor trezi cu Politia la usa pentru a li se ridica laptopurile si telefoanele mobile".

I.S.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3619 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
3 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Sint perfect de acord cu actiunea redactiei Academiei Catavencu.

Desigur, regret disparitia on line a acestei publicatii, dar inteleg perfect actiunea redactorilor.

Adrian Rus se comporta ca un satrap stapan de sclavi, nu ca un administrator inteligent si responsabil.

Pacat, umorul este o treaba foarte serioasa! Peisajul romananesc al presei pierde o piesa de valoare.

 

Din păcate,

asta e o sitație des intalnită in Romania:cine mai intreabă de bani,poate să plece!!Ziarul Financiar ne spune că este o problemă cu fluxul de numerar,pe care o au chiar și antreprenorii bine intenționați.Adică o kestiune tehnică,de contabilitate pană la urmă.Banii ar trebui să circule mai repede ca economia să funcționeze și,cred eu,asta s-ar putea rezolva.Poate ne lămurește cineva mai avizat.Am avut și eu probleme din astea,șiii....am plecat!!!!

 

Nu mai știu,

Ziarul financiar sau Business24

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor