Romanii sunt est-europenii care cred cel mai mult in stirile false

Marti, 06 Iunie 2017, ora 10:40
7998 citiri
Romanii sunt est-europenii care cred cel mai mult in stirile false

Din sapte tari aflate in Europa centrala si de est, romanii sunt cei care cred cel mai mult in stirile false.

O cercetare sociologica realizata de GLOBSEC, din Slovenia, arata ca 37% dintre romani cred in stirile false. Romania e urmata in clasament de Slovacia, Polonia si Cehia.

Per total, peste 10% dintre locuitorii celor 7 tari (Romania, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia si Slovacia) crediteaza ca fiind adevarate astfel de stiri.

57% dintre romani cred ca realitatea e diferita de felul cum e reflectata ea de mass-media si mai bine de un sert dintre romani considera site-urile de propaganda si dezinformare ca fiind surse relevante de informare.

In cadrul studiului, respondentii au fost intrebati si cu privire la Uniunea Europeana. A reiesit ca cei mai multi eurosceptici traiesc in Cehia. Numai 41% dintre cehi vor ca tara lor sa ramana in UE si doar 35% cred ca UE este ceva pozitiv.

Pentru comparatie, 80% dintre romanii intervievati vor ca tara lor sa ramana in UE si 70% considera blocul comunitar ca fiind ceva pozitiv.

Subiectii au fost intrebati si daca NATO este importanta pentru siguranta lor. 87% dintre romani au raspuns pozitiv. In medie, 76,7% dintre respondenti considera ca NATO este importanta pentru siguranta lor, cel mai mare procent regasindu-se in Polonia: 91%.

Romania, Polonia si Croatia sunt singurele tari, dintre cele 7, care ar accepta ca NATO sa construiasca baze militare pe teritoriul lor.

75% dintre romani ar vota sa ramanem in NATO, daca s-ar organiza un referendum in acest sens, mai arata cercetarea.

Citeste si despre exercitiul NATO la care participa in prezent mai multe tari, inclusiv Romania, dar si despre planul Pentagonului de a investi in baze militare aflate inclusiv in Romania.

Citeste si:
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
„Nu există partener mai puternic pentru SUA decât România” susține senatorul american Robert Portman
Senatorul american Robert Portman, care efectuează sâmbătă, 28 mai, o vizită în România, a declarat că nu există pentru Statele Unite prieten mai puternic decât ţara noastră....
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Prima demisie din echipa PLUS din USR. Ciprian Teleman anunță că pleacă din partid
Fostul ministru al Cercetării, Inovării şi Digitalizării, în Guvernul Cîţu, Ciprian Teleman a anunţat sâmbătă, 28 mai, că demisionează din USR. Fost președinte al PLUS Ilfov, acesta a...