Jurnalistă RTL, concediată după ce s-a descoperit că s-a murdărit cu noroi înaintea unei transmisiuni live despre inundații. VIDEO

Vineri, 23 Iulie 2021, ora 17:54
5518 citiri
Jurnalistă RTL, concediată după ce s-a descoperit că s-a murdărit cu noroi înaintea unei transmisiuni live despre inundații. VIDEO

Un reporter TV din Germania a fost concediat după ce s-a murdărit intenţionat cu noroi înainte să transmită un reportaj dintr-o localitate devastată de inundaţii săptămâna aceasta, potrivit DailyMail.

Este vorba despre Susanna Ohlen, 39 de ani. Aceasta s-a murdărit de noroi pentru a pretinde că a ajutat la intervenţiile din oraşul Bad Munstereifel ca urmare a inundaţiilor, care în Germania au ucis 128 de persoane.

RTL.de a difuzat reportajul despre inundaţiile din respectiva localitate, dar reporteriţa a fost filmată de un locuitor care a publicat marţi videoclipul pe internet.

Apoi, reporterul a transmis știrea

Reprezentanţii postului au spus: "Abordarea reporterului nostru contravine clar principiilor jurnalistice şi propriilor noastre standarde. Prin urmare, ea a fost concediată de luni după ce am aflat".

În videoclip, Ohlen apare într-o cămaşă albastră, pălărie şi cizme, aplecată, luând noroi şi murdărindu-şi hainele şi apoi faţa, fiind într-o zonă distrusă de ape, case prăbuşite şi resturi.

În înregistrare se aude o persoană care râde în timp ce reporteriţa, plină de noroi, se întoarce către cameraman pentru a transmite reportajul.

Ohlen lucra la RTL din 2008 şi a prezentat "Good Evening RTL", "Good Morning Germany" şi "Point 12" printre alte emisiuni.

Ulterior, Susanna Ohlen a scris pe Instagram: „Luni, în zona inundațiilor, am făcut o greșeală gravă. După ce am ajutat ca persoană particulară în zilele anterioare (la curățarea zonei - n.n.), mi-a fost rușine să stau în fața camerei în haine curate. Apoi, fără să mă gândesc de două ori, mi-am întins noroi pe haine. Ca jurnalist, nu ar fi trebuit să fac asta niciodată. Ca o persoană căreia îi pasă de suferința celor afectați, pur și simplu s-a întâmplat. Îmi pare rău”, relatează Der Spiegel.

Bilanţul victimelor în urma inundaţiilor devastatoare în Germania a era duminică de 156 de morţi, ceea ce ridică la cel puţin 183 numărul deceselor înregistrate în urma intemperiilor din vestul Europei, relatează AFP.

În landul german Renania-Palatinat, poliţia locală a raportat 110 morţi, faţă de 98 în bilanţul precedent.

Citeste si:
De ce ne conduc proștii?
De ce ne conduc proștii?
Pentru că mediocritatea a devenit... sub-mediocritate, urmare a scăderii vertiginoase a nivelului educației reale.Grav și deranjant în societate este când pe curba distribuției gausiene a...
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Liviu Dragnea susține că "nu moare de foame". Sursele de venit modeste din care fostul lider al PSD afirmă că trăiește
Fostul lider al PSD Liviu Dragnea susţine că nu există probe care să îl incrimineze în alte dosare penale. Dragnea neagă că ar fi mers în vacanţe exotice pe bani publici ori pe fonduri...
Sursa: NEWS.RO