Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Jurnalistele Ziare.com, Ramona Ursu si Daniela Ratiu, recompensate cu Premiul "Oscar Berger" din partea Societatii Timisoara

Joi, 11 Martie 2021, ora 18:03
4716 citiri
Jurnalistele Ziare.com, Ramona Ursu si Daniela Ratiu, recompensate cu Premiul "Oscar Berger" din partea Societatii Timisoara
Jurnalistele Daniela Ratiu (stanga) si Ramona Ursu (dreapta) premiate de Societatea Timisoara

Ramona Ursu si Daniela Ratiu, jurnaliste ale Ziare.com, au fost recompensate cu Premiul "Oscar Berger" din partea Societatii Timisoara. Distinctia a fost acordata joi, 11 martie 2021, pentru "inalt profesionalism, spirit civic, pentru abordarea cu curaj si responsabilitate a unor teme majore din societatea romaneasca si pentru promovarea unui spirit de eleganta si buna credinta jurnalistica".

Printre premianti se afla si europarlamentarul Renate Weber, care a primit Premiul "Secera si Ciocanul".

Festivitatea de premiere va avea loc la Timisoara, la 15 iunie 2021, la implinirea a 31 de ani de la interventia minerilor in Piata Universitatii din Bucuresti, se arata intr-un comunicat al Societatii Timisoara.

Iata premiile oferite de Societatea Timisoara pentru anul 2020:

Premiul "Speranta" - Thierry Wolton (istoric specializat in istoria regimurilor criminale comuniste. Autor al recentei trilogii publicate la Editura Humanitas: "O istorie mondiala a comunismului. Calaii. Victimele. Complicii").

Premiul "Speranta" se acorda "pentru cea mai insemnata contributie la instaurarea democratiei, destramarea structurilor comuniste si mentinerea sperantei".

Renate Weber, Premiul "Secera si Ciocanul"

Premiul "Secera si Ciocanul" - Renate Weber (pentru sustinerea in Parlamentul european a incercarilor de subminare a statului de drept in Romania, proces initiat si promovat de Liviu Dragnea, fost presedinte al PSD).

Premiul "Secera si ciocanul" se acorda "pentru efortul depus intru conservarea si sustinerea sistemului si structurilor (neo) comuniste in Romania".

Premiul "Ion Monoran" - Traian Orban (ranit in revolutie, fost presedinte al Asociatei Memorialul Revolutiei).

Premiul "Ion Monoran" se acorda "pentru staruinta in demersurile de a decanta valorile morale in societatea romaneasca" (Ion Monoran, poet, membru fondator al Societatii si ziarului "Timisoara" -la care a scris pana la moartea sa, in 1993-, a fost cel care, in 16 decembrie 1989, a oprit tramvaiele in Piata "Maria", moment esential in declansarea Revolutiei de la Timisoara.)

Premiul "Alexandra Indries" - Grupul de investigatii "Recorder"

Premiul "Alexandra Indries" se acorda "pentru contributia avuta, prin intermediul cuvantului scris, la dezvoltarea spiritului civic, la promovarea principiilor democratiei si ale statului de drept in Romania" (Alexandra Indries, fost detinut politic, scriitoare, membru fondator al Societatii "Timisoara", editorialist al ziarulului "Timisoara", a murit in 1993.)

Societatea Timisoara protesteaza fata de prezenta AUR la comemorarea Revolutiei. Se cere demisia a doi parlamentari AUR care ar fi fost implicati in reprimarea Revolutiei

Premiul "Oscar Berger" revine la Ziare.com

Premiul "Oscar Berger" - Ramona Ursu si Daniela Ratiu (jurnaliste la "ziare.com".)

Premiul "Oscar Berger" este decernat pentru inalt profesionalism, spirit civic, pentru abordarea cu curaj si responsabilitate a unor teme majore din societatea romaneasca si pentru promovarea unui spirit de eleganta si buna credinta jurnalistica (Oscar Berger a fost redactor sef si director al Ziarului TIMISOARA pana in anul mortii sale, 2013.)

Societatea Timisoara ii solicita lui Iohannis sa retraga decoratiile condamnatilor, printre care Adrian Nastase si Rodica Stanoiu. Va reactiona la aceasta a patra sesizare?

Pe 15 iunie 2021 se vor decerna atat premiile Societatii Timisoara din 2021 cat si cele din 2019 Festivitatea care ar fi trebuit sa aiba loc anul trecut a fost amanata din cauza pandemiei de COVID-19.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#premiile Societatii Timisoara, #ramona ursu, #Daniela Ratiu , #stiri media