Cum descrie presa din Italia scandalul provocat Diana Șoșoacă. „Jurnalista Lucia Goracci răpită și atacată de un senator anti-vax”

Marti, 14 Decembrie 2021, ora 12:28
6188 citiri
Cum descrie presa din Italia scandalul provocat Diana Șoșoacă. „Jurnalista Lucia Goracci răpită și atacată de un senator anti-vax”
Scandalul din biroul senatoarei Diana Șoșoacă FOTO: Captură TG1

Scandalul dintre senatoarea Diana Șoșoacă și echipa de televiziune din Italia este prezentat pe larg de presa din Peninsulă. Jurnalista Lucia Goracci a relatat cu lux de amănunte evenimentul petrecut în România.

Incidentul s-a petrecut luni, 13 decembrie, fiind preluat de toate instituțiile media din Italia.

”Închiși în birou, bătuți și percheziționați. Așa s-a întâmplat cu o echipă de jurnaliști a Tg1 trimisă în România pentru a o intervieva pe senatoarea anti-vaxxer Iovanovici Șoșoacă. Conform celor relatate de corespondentul televiziunii publice, Lucia Goracci, jurnaliștii au avut voie să adreseze doar câteva întrebări cu privire la situația pandemiei din țară.

Senatorul a negat mai întâi cu fermitate însăși existența pandemiei apoi, urmărită de jurnalistă, a încuiat biroul și a sunat la poliție. Senatorul le-a cerut agenților care au intervenit cu promptitudine să percheziționeze echipa și să șteargă imaginile înregistrate. A fost nevoie de 8 ore, a spus Lucia Goracci, pentru ca situația să revină sub control grație intervenției ambasadei Italiei”, a scris lastampa.it.

Iar publicația Il Giornale titrează că Lucia Goracci, jurnalista care a vrut să povestească situația pandemiei de COVID-19 din România, a fost atacată de un senator român.

”Ce s-a întâmplat cu trupa RAI este foarte grav”, scriu jurnaliștii. ”România își cere scuze pentru atacul grav asupra corespondentei Rai Lucia Goracci și a colaboratorilor săi. Dacă Bucureștiul este încă Europa, astfel de evenimente nu trebuie să se întâmple. Un jurnalist răpit în biroul unui senator no-vaxx în timpul unui interviu, luat la pumni în fața poliției care ar fi trebuit să o protejeze și apoi să o percheziționeze și să o țină ore în șir în secția de poliție”, se arată într-o notă a executivului sindicaliștilor de la RAI, care concluzionează: „Ne așteptăm ca guvernul italian și Uniunea Europeană să ceară guvernului României explicații cu privire la cele întâmplate”.

Vestea s-a răspândit rapid și în presa românească. „Silvestru Șoșoacă, soțul Dianei Șoșoacă, a fost plasat luni sub control judiciar de procurori, care îl acuză că a atacat un polițist în urma unei ciocniri cu o echipă de jurnalişti străini care au venit să-l ia la interviu pe senator”

Jurnalista Tg1 Lucia Goracci răpită și atacată de un senator anti-vax în timpul unui interviu. Episodul este documentat cu un reportaj. Până la urmă echipajul are nevoie de intervenția ambasadei Italiei, scrie gazzettadifirenze.it.

"Ce pandemie? Zero morți? Toți vor fi judecați, va fi un Nürnberg 2", tună parlamentarul care "mai întâi mă pune la ușă, apoi - spune Goracci - ne încuie și sună spunând că ”niște oameni au pătruns în biroul meu și mă amenință”.

"Reușesc să ies, spun polițiștilor ce s-a întâmplat. Mă întorc cu agenții la colegii mei închiși de ceva vreme, dar încă un șoc: parcă am devenit criminali, așa că soțul ei mă lovește cu pumnul", spune jurnalista.

Senatorul ordonă polițiștilor să-i percheziționeze pe jurnaliști, pe care îl acuză și că ar fi furat, și să ștergă toate imaginile. Ancheta, reporterul și operatorii s-au terminat doar 8 ore mai târziu datorită intervenției ambasadei Italiei, scrie adnkronos.com.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#scandal diana sosoaca, #jurnalisti italieni atacati, #relatari presa italiana caz , #stiri media