Sotia lui Petre Roman a reclamat Antena 1 si OTV la CNA

Joi, 18 Noiembrie 2010, ora 16:38
6536 citiri
Sotia lui Petre Roman a reclamat Antena 1 si OTV la CNA
Foto: Arhiva

Silvia Roman a reclamat Antena 1 si OTV la CNA pentru emisiunile "Acces Direct" si "Dan Diaconescu Direct" din 27 si 28 septembrie, in care s-a spus ca l-a parasit pe sotul ei, Petre Roman, si ca a plecat de acasa impreuna cu copilul cuplului, aceste informatii neadevarate afectandu-i imaginea.

Silvia Roman (Silvia Chifiriuc inainte de casatoria cu Petre Roman) a sesizat, prin intermediul unui cabinet de avocatura, Consiliul National al Audiovizualului (CNA), cerand sanctionarea postului Antena 1, pentru emisiunea "Acces Direct" din 27 septembrie, si a televiziunii OTV, pentru programul "Dan Diaconescu Direct" din 28 septembrie, anunta Mediafax.

In mod concret, emisiunea "Acces Direct" reclamata a avut titlul "Sotia lui Roman a fugit? Silvia Chifiriuc ar fi plecat cu baietelul" si a fost moderata de Simona Gherghe. Potrivit sesizarii transmise CNA, in emisiune s-au facut afirmatii precum: "Toamna se numara despartirile la casele mari", "Se vorbeste despre o posibila depresie a Silviei Roman", "Fara nicio o explicatie, Silvia Chifiriuc l-ar fi luat pe micutul Petrus si dusa a fost", "Nimeni nu stie care sunt motivele si unde a plecat cantareata".

"Singura dovada a fost facuta de Antena 1 in modalitatea: Petre Roman nu a vrut sa comenteze aceasta stire", potrivit sesizarii trimise CNA de casa de avocatura care o reprezinta pe Silvia Roman.

"Toate aceste afirmatii incalca grav dreptul la reputatie si onoare, aducand asupra doamnei Silvia Roman oprobriul public si o imagine falsa asupra personalitatii proprii si calitatilor sale de mama si sotie. Este evident ca publicul ramane cu impresia ca doamna Roman ar putea fi vinovata de infractiunea de parasire a domiciliului conjugal. In acelasi timp, este usor de retinut ca doamna Roman este o persoana depresiva, care poate pune in pericol viata copilului sau, care nu isi stapaneste comportamentul si este capabila sa fuga de acasa parasindu-si sotul", se arata in sesizare, precizandu-se, totodata, ca "prejudiciul de imagine a fost produs in mod ireversibil".

Pe de alta parte, emisiunea "Dan Diaconescu Direct" reclamata a avut titlul "Silvia Chifiriuc a dat bir cu fugitii?", fiind realizata de Dan Diaconescu si Gabriel Badiu. Conform sesizarii, pe parcursul emisiunii au fost repetate fraze precum: "Silvia Chifiriuc a plecat de acasa", "L-a parasit pe Petre", "A luat si copilul cu ea".

Totodata, Silvia Roman spune in sesizarea transmisa CNA ca Antena 1 si OTV au refuzat sa-i transmita copii ale emisiunilor reclamate, fapt pentru care un drept la replica a fost "imposibil de exercitat".

CNA va analiza sesizarea Silviei Roman intr-una din sedintele viitoare. Sesizarea s-a aflat pe ordinea de zi a sedintei de joi a Consiliului, care a fost insa suspendata din cauza lipsei de cvorum.

#Silvia Roman parasit Petre, #Silvia Roman reclamatie CNA , #stiri media