Posturi TV difuzate piratat pe Internet: Prejudiciu de 1,5 milioane de euro

Sambata, 17 Octombrie 2015, ora 13:12
7393 citiri
Posturi TV difuzate piratat pe Internet: Prejudiciu de 1,5 milioane de euro
Foto: Arhiva Ziare.com

Un prejudiciu estimat pana in prezent la aproximativ 1,5 milioane de euro a fost cauzat de patru persoane care, in perioada 2013-2015, ar fi creat mai multe pagini de Internet si ar fi retransmis, contra cost, programe ale unor posturi de televiziune cu acces restrictionat, fara acordul acestora, incalcand astfel prevederile in materia drepturilor de autor.

In acest caz politistii au efectuat, pe 12 octombrie, perchezitii in Bucuresti la locuintele celor patru persoane si la sediile unor societatii controlate de acestea, informeaza, sambata, un comunicat de presa al Inspectoratului General al Politiei Romane (IGPR).

"Pentru a comercializa dispozitivele speciale de receptie a acestor programe si pentru a incasa sume de bani de la abonati, acestia ar fi infiintat numeroase societati atat in Romania, cat si in alte state.

Cu ajutorul societatilor infiintate, ar fi disimulat tranzactiile efectuate si ar fi ascuns veniturile obtinute din aceste activitati ilicite, mare parte din sumele obtinute in acest mod fiind reinvestite.

Cele patru persoane sunt cercetate pentru savarsirea infractiunilor de punerea la dispozitia publicului de opere protejate (programe de televiziune) si de utilizare a unor marci inregistrate fara consimtamantul titularilor si spalare de bani", precizeaza IGPR.

Schimbari pentru furnizorii de telefonie, Internet si televiziune: Ce sunt obligati sa faca

Pe de alta parte, se arata in comunicatul amintit, in perioada 9-15 octombrie, politistii specializati in investigarea criminalitatii economice au constatat 102 infractiuni economice, de comiterea carora sunt banuite 91 de persoane.

"Politistii au constatat 26 de infractiuni de evaziune fiscala, 11 infractiuni prevazute de Legea nr. 86/2006 privind Codul Vamal, 5 delapidari, 24 de inselaciune, 14 uzuri de fals, 2 de fals material in inscrisuri oficiale, 2 de abuz in serviciu si cate o fapta la Legea 31/1990 privind societatile comerciale si constituire de grup infractional organizat.

De asemenea, politistii au constatat 2 infractiuni privind complicitate la evaziune fiscala, cate o fapta de luare de mita, complicitate la inselaciune, tentativa la inselaciune, delapidare, bancruta frauduloasa, la Legea 8/1996 privind Drepturile de autor si 3 la Legea 656/2003 privind spalarea banilor", adauga sursa mentionata.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#posturi TV difuzate ilegal Internet , #televiziune online