Adrian Sarbu: Am lansat Pro Tv din plictiseala - Povestea "Stirilor de la ora 5" (Video)

Miercuri, 06 August 2014, ora 16:00
8800 citiri
Adrian Sarbu: Am lansat Pro Tv din plictiseala - Povestea "Stirilor de la ora 5" (Video)
Foto: reportervirtual.ro

Adrian Sarbu, fondatorul PRO Tv, a vorbit in cadrul unei seminar tinut in localitatea litorala Vadu despre imprejurarile in care a infiintat postul de televiziune, aratand ca totul s-a intamplat "din plictiseala".

"Din plictiseala, pentru ca plictiseala este un foarte important vector al creativitatii, am creat acest PRO TV, care, bineinteles ca trebuia sa fie altfel", a povestit Adrian Sarbu, care a aratat de ce a hotarat sa tabloidizeze postul si de ce au aparut in grila Stirile de la ora 5, arata reportervirtual.ro.

"Se dezvolta, prin 1995, un puternic curent populist condus de Antena 1. Tot ce parea respect pentru libertate, democratie, valori occidentale, incepea sa se clatine. Tara era condusa prost, asteptarile oamenilor nu erau implinite si erau concurenti ai nostri care credeau ca pot capta acest curent negativ, care putea sa fie mult mai grav pentru Romania", a sustinut Sarbu.

"Noi pierdeam audienta, aveam investitori fata de care aveam o raspundere, aveam obligatia sa ne mentinem in main stream, aveam 10.000 de angajati care trebuiau sa aiba ce manca.

Atunci am luat o decizie antreprenoriala, pe care azi pot sa mi-o amendez axiologic, dar nu mi-o voi amenda niciodata ontologic, a existentei Pro TV si a contributiei noastre la ceea ce a urmat dupa aceea. Am luat o decizie de diversiune. Stirile de la ora 5 sunt o mare diversiune.

Adrian Sarbu a demisionat de la CME, proprietarul Pro TV: Misiunea mea a fost indeplinita

Adica, hai sa aratam oamenilor si partea pe care doresc s-o vada, dar se feresc s-o recunoasca. Stirile de la ora 5 au recapturat un public care ar fi disparut la Antena 1, in plus am retabloidizat si stirile de la ora 7", a mai spus fostul patron al Pro Tv.

Contractul lui Adrian Sarbu cu CME, compania care detine Pro Tv si alte posturi de televiziune in Romania, a fost reziliat la sfarsitul lui 2013. Potrivit unor informatii publicate de presa, Sarbu a primit echivalentul a 5,4 milioane de dolari la terminarea contractului cu CME.

In prezent, Adrian Sarbu a ramas proprietar al grupului de presa Mediafax Group, care detine agentia de presa Mediafax si mai multe publicatii precum Business Magazin, Ce se intampla doctore?, Ziarul Financiar si Playboy.

Mediafax Group opereaza si cateva zeci de site-uri, printre care gandul.info, zf.ro, prosport.ro, descopera.ro etc.

CME detine in tara noastra mai multe posturi de televiziune, printre care Pro Tv, Acasa Tv si Sport.ro.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Adrian Sarbu infiintare Pro Tv, #Sarbu infiintare Pro Tv plictiseala, #Sarbu Pro Tv tabloidizare , #televiziune