Antena 3 amendata cu 10.000 de lei, pentru o informatie incorecta despre Udrea

Marti, 01 Martie 2011, ora 21:26
2235 citiri
Antena 3 amendata cu 10.000 de lei, pentru o informatie incorecta despre Udrea

Consiliul National al Audiovizualului a amendat Antena 3 cu 10.000 lei, pentru emisiunea "100 de minute" si mai multe stiri in care a fost prezentata "informatia eronata" conform careia Elena Udrea a cerut controlul de la CJ Arges, care a dus la arestarea lui Constantin Nicolescu.

CNA precizeaza ca postul de televiziune nu a asigurat astfel informarea corecta a publicului.

Ministerul Turismului a sesizat Consiliul National al Audiovizualului (CNA) cu privire la emisiunea "100 de minute" difuzata pe Antena 3 in 28 ianuarie si moderata de Alessandra Stoicescu.

"In cadrul emisiunii, moderatorul a prezentat, in repetate randuri, informatii eronate si a adus acuzatii ministrului Elena Udrea, fara ca in sustinerea acestora sa fie aduse dovezi... Moderatorul a afirmat ca Elena Udrea a 'cerut' si, respectiv, a 'comandat' controlul de la Consiliul Judetean Arges, care ar fi condus la arestarea presedintelui acestei institutii", se arata in sesizare, potrivit Mediafax.

Potrivit MDRT, "in realitate, controlul efectuat de Directia Control si Verificare Utilizare Fonduri Comunitare (DCVUFC) a MDRT la proiectul al carui beneficiar a fost Consiliul Judetean Arges a avut loc inainte ca Elena Udrea sa preia conducerea ministerului. Chiar si asa, controlul nu a fost 'comandat' special pentru CJ Arges, ci face parte din procedura de verificare a utilizarii fondurilor europene, DCVUFC deruland, in ultimii trei ani, peste 350 de astfel de actiuni", se mai spune in sesizarea MDRT.

Institutia sustine ca "acuzatiile aduse in timpul emisiunii nu au fost insotite de punctul de vedere al ministrului".

Totodata, MDRT spune ca, in cadrul aceleiasi emisiuni, "unul dintre invitati a adus acuzatii la adresa ministrului Elena Udrea, iar moderatorul a omis sa ii ceara acestuia sa probeze afirmatiile acuzatoare sau sa indice probleme care le sustin".

Pe de alta parte, MDRT a sesizat CNA cu privire la mai multe stiri difuzate pe Antena 3 in 29 ianuarie. "In toate cele sapte stiri a fost prezentata informatia eronata conform careia ministrul Elena Udrea a cerut controlul de la Consiliul Judetean Arges, care ar fi condus la arestarea presedintelui acestei institutii. Informatia este neadevarata si nu a fost sustinuta cu dovezi".

CNA a analizat in sedinta de marti cele doua sesizari primite de la MDRT.

Cei mai multi dintre membrii CNA au spus ca in emisiunea "100 de minute" nu a fost prezentata nicio dovada ca Elena Udrea ar fi cerut controlul de la CJ Arges. Totodata, Ioan Onisei, vicepresedintele Consiliului, a atras atentia ca titlurile postate pe ecran in cadrul celor sapte stiri reclamate au fost incorecte, intrucat contineau aceeasi informatie, potrivit careia Elena Udrea ar fi cerut respectivul control.

In schimb, Mirela Bomboe, reprezentanta postului Antena 3, a declarat in sedinta CNA ca in momentul in care a fost difuzata emisiunea respectiva au fost prezentate informatiile care erau disponibile la acel moment despre cazul de la CJ Arges.

Aceasta a mai spus ca informatiile detaliate despre acest caz au fost transmise de MDRT dupa difuzarea emisiunii. "Echipa de la emisiune a incercat in mai multe randuri sa o contacteze pe doamna Udrea", a mai spus Mirela Bomboe, precizand ca Antena 3 a difuzat ulterior toate declaratiile pe care le-a facut Elena Udrea despre acest caz.

La propunerea lui Ioan Onisei, vicepresedintele CNA, postul Antena 3 a fost amendat cu 10.000 de lei.

Citeste si:
Nicușor Dan nu se teme de o nouă confruntare cu Gabriela Firea: ”A fost un administrator foarte, foarte slab al Bucureştiului”
Nicușor Dan nu se teme de o nouă confruntare cu Gabriela Firea: ”A fost un administrator foarte, foarte slab al Bucureştiului”
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat miercuri, 10 august, că nu s-ar teme de o nouă confruntare cu Gabriela Firea dacă ar candida pentru un nou mandat, amintind că fostul edil a lăsat...
Ministrul Mediului liniștește populația: ”Nivelul radiaţiilor în perioada războiului nu a crescut niciodată nici în Ucraina, nici în România”
Ministrul Mediului liniștește populația: ”Nivelul radiaţiilor în perioada războiului nu a crescut niciodată nici în Ucraina, nici în România”
Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a dat asigurări miercuri, 10 august, că, de la începutul războiului, nu s-a înregistrat o creștere a nivelului radiațiilor în Ucraina sau în țara...