Antena 3 mai pierde un proces: Daune morale pentru Lucian Duta, fostul sef CNA

Joi, 17 Aprilie 2014, ora 19:33
3023 citiri
Antena 3 mai pierde un proces: Daune morale pentru Lucian Duta, fostul sef CNA

Mihai Gadea si Antena3 trebuie sa plateasca in solidar fostului sef al CNAS Lucian Duta suma de 1.000 de lei drept daune morale, a hotarat Tribunalul Bucuresti, fiind al patrulea proces in care jurnalistii acestui post de televiziune primesc decizii nefavorabile.

Hotararea Tribunalului poate fi atacata cu recurs in 15 zile. Mihai Gadea si Antena 3 au fost condamnati pe fond de Judecatoria Sectorului 1 la 5.000 de lei daune morale, dupa ce Lucian Duta a fost numit de realizatorul de televiziune in timpul unei emisiuni "nesimtit", "dobitoc" si "mitocan", dar ambele parti au contestat decizia initiala, informeaza paginademedia.ro.

Pentru limbajul folosit in editia respectiva a emisiunii, CNA a amendat postul citat cu 150.000 de lei, in martie 2012.

In luna februarie, Mircea Badea a pierdut procesul intentat de Robert Turcescu pentru amenintari si instigare la violenta, iar in luna martie, Antena 3 a pierdut si procesul deschis de procurorul Oana Schmidt Haineala, fost presedinte al CSM, instanta stabilind ca postul de televiziune trebuie sa ii plateasca acesteia 10.000 de euro daune morale. Ambele decizii nu sunt definitive.

De ce a pierdut Mircea Badea procesul cu Turcescu

Antena3, obligata sa-i plateasca despagubiri de 10.000 de euro fostului sef CSM

De asemenea, la jumatatea lunii februarie, jurnalista Oana Stancu si postul Antena 3 au pierdut procesul intentat de Marian Georgescu, tatal lui Horia Georgescu, presedintele Agentiei Natioanle de Integritate (ANI).

Instanta a decis ca Antena 3 si Oana Stancu sa-i plateasca lui Marian Georgescu, in solidar, suma de 20.000 de euro daune morale.

In motivarea deciziei instantei se arata, printre altele, ca "jurnalistul trebuie sa efectueze verificari sau sa depuna minime diligente pentru aflarea adevarului", iar in acest caz "cei doi parinti nu au indeplinit aceasta obligatie si au acceptat ca prin fapta lor sa fie prejudiciata imaginea reclamantului".

"Instanta apreciaza ca prin furnizarea acestor informatii pe posturile de televiziune la o ora de audienta maxima a urmarit denigrarea imaginii persoanei reclamantului", se mai arata in motivarea instantei.

Totodata, judecatorul a retinut cu privire la Antena3 SA ca "a incalcat prevederile legale care o obliga la informarea corecta a opiniei publice" motiv pentru care "va raspunde pentru fapta angajatului sau", Oana Stancu.

Consiliul National de Integritate sare in apararea sefului ANI: Presiunile mediatice apar si in MCV

Citește și:
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Sorin Grindeanu visează la o autostradă până la Chișinău și Odesa. Cele mai recente planuri ale ministrului Transporturilor
Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a transmis joi, 26 ianuarie, că România şi Republica Moldova vor colabora mult mai strâns în domeniul infrastructurii. El a...
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
România redeschide un punct de frontieră cu Ucraina, după aproape 13 ani. Anunțul Guvernului
Guvernul a decis în şedinţa de joi, 26 ianuarie, deschiderea Punctului Internaţional de trecere a frontierei de stat şi a Biroului Vamal de Frontieră Racovăţ (județul Botoșani), România...