Antenele, iar la CNA: Gadea l-a facut pe seful CNAS nesimtit, dobitoc si mitocan

Joi, 23 Februarie 2012, ora 17:15
9538 citiri
Antenele, iar la CNA: Gadea l-a facut pe seful CNAS nesimtit, dobitoc si mitocan
Foto: Antena3

Presedintele Casei Nationale de Asigurari de Sanatate (CNAS), Lucian Duta, a fost jignit si amenintat, miercuri seara, de catre directorul Antena 3, Mihai Gadea. Schimbul dur de replici a fost deja reclamat la CNA si va fi discutat in urmatoarea sedinta.

Scandalul a avut loc in editia de miercuri, 22 februarie, a emisiunii "Sinteza Zilei", de la Antena 3. Tema afisata pe ecran: "Guvernanti, cine ii omoara pe acesti oameni? Cancerul sau voi?".

Lucian Duta a intervenit telefonic in emisiune pentru a lamuri cateva aspecte, relateaza B1 TV, care prezinta integral inregistrarea video a schimbului suburban de replici.

"Domnul Gadea, din pacate, problema punctuala cu morfina din acest moment este o problema legata strict de o firma care facea importul de morfina in Romania si care nu i-a mai convenit sa mai stea in Romania in conditiile de piata, nu comentam de ce. Nu i-a mai convenit si-a plecat. Eu am in fata, in acest moment, hartia prin care ei ne-au comunicat acest lucru si au mai comunicat un lucru foarte important: ca, pana cand dansii isi vor vinde business-ul, se angajeaza sa asigure morfina in Romania pentru pacientii de cancer. Din pacate, aceasta firma si-a dat afara toti angajatii, a mai ramas un singur angajat, care in urmatoarele zile urmeaza sa asigure importul de morfina in Romania".

"Este, daca vreti, santajul pe care la un moment dat firmele farmaceutice il pot face asupra statului roman si, implicit, asupra pacientilor", a declarat Duta.

Nemultumit de explicatia primita, Mihai Gadea a inceput sa-l acuze pe seful CNAS ca se crede Dumnezeul sistemului medical si a continuat apoi sa-l atace verbal.

Gadea: "Intrebarea este de ce a plecat firma aia, nu cumva pentru faptul ca i s-a pus o taxa care ii ducea intr-un fel de faliment?"

Duta: "Domnul Gadea, surprinzator pentru mine este ca dumneavoastra ati inceput sa aparati firmele de medicamente impotriva taxiunii lor".

Gadea: "Dumneavoastra sunteti un nesimtit daca asta ati inteles! Pentru ca eu apar altceva, domnul Duta (moderatorul incepe sa ridice tonul - n.red)! Apar pacientii care sunt bolnavi de cancer si de leucemie si care nu au morfina. Daca nu intelegeti asta, sunteti un dobitoc!!", a declarat directorul Antena 3 in aplauzele audientei.

Seful CNAS nu s-a lasat mai prejos si i-a replicat lui Gadea ca modul de adresare nu face decat sa demonstreze "mitocania si nesimtirea" proprie.

Discutiile au continuat sa degenereze, la ele participand si alti jurnalisti din trust, printre care Dana Grecu. A urmat si o serie de acuzatii reciproce de minciuna pe tema unui raport al Curtii de Conturi, iar in final Lucian Duta a iesit din emisiune.

Postul pe care il conduce Mihai Gadea si trustul Intact, din care face parte, s-au confruntat in ultima perioada cu o serie de conflicte, in unele fiind implicati si jurnalisti, printre care Simona Gherghe sau Mihai Bendeac.

Incidentul cu Lucian Duta vine la mai putin de o saptamana dupa ce una dintre televiziunile trustului lui Dan Voiculescu a primit una dintre cele mai dure sanctiuni din partea CNA: suspendarea emisiei, timp de 10 minute, in prime-time, ca urmare a difuzarii imaginilor cu fostul premier Emil Boc dezbracat.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Mihai Gadea CNA, #Antena CNA, #Gadea Duta nesimtit , #televiziune