Asesoft asigura ca nu s-a implicat in politica editoriala a Realitatea Media

Vineri, 01 Aprilie 2011, ora 20:00
1250 citiri
Asesoft asigura ca nu s-a implicat in politica editoriala a Realitatea Media
Foto: Arhiva

Consiliul de Administratie al Asesoft transmite ca a actionat in interesul Realitatea Media, incercand sa protejeze investitia de peste 10 milioane de euro facuta in societatea care detine Realitatea TV si nu s-a implicat in politica editoriala a televiziunii.

Consiliul de Administratie al Asesoft International SA s-a intrunit vineri, la ora 11.30, pentru a analiza situatia contractului de management incheiat cu Realitatea Media SA si obiectivele atinse pana in prezent in acest contract cu societatea care opereaza televiziunea Realitatea TV, se arata intr-un comunicat al companiei, remis Ziare.com.

La discutii a fost invitata si persoana desemnata de Asesoft la Realitatea, Sebastian Ghita, managerul Realitatea TV.

"Persoanele desemnate de Asesoft (Sebastian Ghita, n.r.) au respectat in totalitate contractul de management si au actionat cu deplin profesionalism, atat in interesul Asesoft, cat si in interesul Realitatea Media", se precizeaza in comunicat.

Totodata, documentul subliniaza ca "Asesoft a investit deja peste 10 milioane de euro in Realitatea Media (...) Situatia financiara Realitatea Media s-a imbunatatit considerabil. Nu sunt in pericol unitati de business ale Realitatea Media", precizandu-se ca "Asesoft a adus in Realitatea Media peste 1,5 milioane euro, care au fost platiti exclusiv statului".

"Vechile datorii au fost cuprinse intr-un angajament de plata acceptat de ANAF. Strategiile de afaceri puse la punct impreuna cu Sorin Enache, directorul postului, sunt astazi in implementare si nu pot fi explicate public".

De asemenea, Asesoft precizeaza ca "nu s-a implicat in litigiile penale si comerciale dintre Realitatea Media si institutiile statului".

"Conflictul dintre compania de stat Coresi si Realitatea Media dureaza de mult timp si a ajuns in faza de litigiu pe rolul instantei. Evacuarea Realitatea Media din spatiu nu era o solutie", se mai arata in comunicat.

"Deciziile asupra continutului editorial le iau jurnalistii Realitatea Media. Decizia de a nu mai colabora cu Adrian Ursu si Oana Stancu a avut legatura cu relatia lor directa cu Sorin Ovidiu Vintu.

Asesoft si persoanele desemnate in relatia cu Realitatea Media nu au legatura cu noile emisiuni introduse in post. Asesoft respinge orice implicare a Consiliului de Administratie al Realitatea Media in redactie, cu sau fara agenti de paza plasati langa jurnalisti", conchide comunicatului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#realitatea media asesoft, #politica editoariala realitatea asesoft , #televiziune