Sorin Enache preia si atributiile editoriale, la Realitatea TV

Joi, 31 Martie 2011, ora 21:30
3776 citiri
Sorin Enache preia si atributiile editoriale, la Realitatea TV
Foto: tolo.ro

Sorin Enache, directorul general al Realitatea TV, a preluat si atributiile editoriale ale televiziunii, dupa ce directorul editorial Catalin Popa si redactorul-sef Madalina Dulama au fost schimbati din functie, a declarat pentru Mediafax Dragos Nedelcu, membru in CA al Realitatea Media.

Potrivit lui Dragos Nedelcu, Sorin Enache va fi ajutat de Cristian Coman si Roxana Niculescu.

Consiliul de Administratie al Realitatea Media a fost convocat pe 5 aprilie pentru a analiza executia contractului de management de Asesoft, reprezentata de Sebastian Ghita, "in incercarea de a-l determina pe acesta sa respecte clauzele contractului si, in caz de nereusita, denuntarea acestuia".

Consiliul se va intruni pentru a analiza o serie de situatii "care contureaza o tentativa sabotare a companiei Realitatea Media", se arata intr-un comunicat de presa al companiei, remis Ziare.com.

Recent, directorul general al Realitatea Media a formulat o plangere penala ca urmare a folosirii unor documente falsificate pentru incheierea contractului de inchiriere de spatiu dintre Asesoft si compania de stat Coresi.

"O serie de alte decizii manageriale au pus in pericol existenta unor unitati de business din grup. Sub managementul asigurat de Asesoft, s-au inregistrat intarzieri de plata ale unor datorii, inclusiv catre bugetul de stat, fapt care a condus la blocarea conturilor Realitatea Media", precizeaza comunicatul.

Totodata, in consiliu, se va discuta si implicarea agresiva a Asesoft, prin domnul Sebastian Ghita, in strategia editoriala si in grila de programe a postului de televiziune, "fapt care a pus in pericol insasi emisia postului. Decizia de a elimina brutal din grila de programe emisiunea 'Ora de foc' a incalcat toate regulile industriei TV si a produs televiziunii prejudicii care nu pot fi, inca, evaluate pe de-a-ntregul".

"Aceeasi implicare agresiva a alterat profund intregul continut al programelor Realitatea TV. In ultimele luni, s-a inregistrat o abatere grava de la strategia editoriala traditionala a Realitatea TV prin tabloidizarea excesiva. Unul dintre cele mai serioase exemple este desfasurarea concursurilor "Cine e regina?" si "De ce trebuie sa plece Emil Boc?" - concursuri cu premii in bani menite sa atraga audienta facila si care, mai grav, contravin normelor jurnalisticii", mai precizeaza sursa citata.

Totodata, prin comunicat se transmite faptul ca in urma acestor abateri, incepand de joi, directorul editorial Catalin Popa si redactorul-sef al Departamentului de Stiri, Madalina Dulama, sunt schimbati din functie.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#realitatea media asesof ghita, #strategia editoriala realitatea media , #televiziune
Comentarii
Poza miytyi
miytyi
rank 2
Poza niculaeda
niculaeda
rank 5
cineva aluat o teapa !!!