Comisarul european Neelie Kroes: Presa din Romania, urmarita cu atentie

Duminica, 08 Decembrie 2013, ora 10:18
1843 citiri
Comisarul european Neelie Kroes: Presa din Romania, urmarita cu atentie

Neelie Kroes, comisar european pentru Agenda Digitala, a declarat, saptamana trecuta, ca situatia presei din Romania este urmarita cu atentie de catre Comisia Europeana, prin intermediul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV).

Neelie Kroes a raspuns astfel unei interpelari din partea unui europarlamentar slovac din Grupul Socialistilor si Democratilor, informeaza, sambata, Adevarul.

"Comisia urmareste cu atentie situatia din Romania, in special prin intermediul Mecanismului de Cooperare si Verificare (MCV). Cel de-al doisprezecelea raport MCV a fost publicat la 30 ianuarie 2013. Raportul reaminteste necesitatea unei revizuiri a standardelor existente pentru a proteja media libera si pluralista, asigurand in acelasi timp cai de atac eficiente impotriva incalcarii drepturilor fundamentale ale persoanelor si a presiunilor si intimidarilor nejustificate din partea media impotriva institutiilor judiciare si anticoruptie", a raspuns Neelie Kroes la o intrebare a europarlamentarului Monika Flasikova Beňova (S&D).

Comisarului european aminteste ca raportul MCV insista asupra rolului CNA in a preveni astfel de atacuri ale media si a necesitatii de a-si stabili un Cod de Conduita.

Monika Flasikova Beňova a intrebat Comisia Europeana, in octombrie, ce poate face pentru a rezolva "situatia dificila" din Romania, unde au fost inregistrate "atacuri periculoase asupra libertatii media".

Aceasta dadea ca exemplu faptul ca, in iulie, DNA a demarat o ancheta asupra unei televiziuni si a angajatilor sai. Beňova arata ca, in Romania, media a fost identificata "ca o amenintare la securitatea nationala".

Benova se referea la televiziunea Antena 3, trimisa in judecata alaturi de Sorin Alexandrescu, directorul general Antena TV Group, Dan Voiculescu si Camelia Voiculescu, in dosarul privind santajarea lui Ioan Bendei, administratorului RCS&RDS.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Antena3 urmarita UE, #Comisia Europeana presa Romania , #televiziune
Comentarii
Poza stamatoiu
stamatoiu
rank 1
uff,mi-am revenit ! Am avut impresia ca duduia vrea sa apere presa !