Directorul TVR: Mi s-a parut prea mult sa faci atata caz din emisiunea cu Adrian Paunescu

Joi, 25 Noiembrie 2010, ora 21:25
3886 citiri
Directorul TVR: Mi s-a parut prea mult sa faci atata caz din emisiunea cu Adrian Paunescu

Directorul TVR, Alexandru Lazescu, a declarat joi ca incidentul legat de emisiunea din ziua inmormantarii lui Adrian Paunescu a fost unul nefericit, dar i se pare ca s-a facut prea mult caz pe aceasta tema, luand in considerare ca "stirea cu inmormantarea a fost prima, in jurnalul de la 8, si a fost data in mod echilibrat si decent".

"Incidentul legat de emisiunea in care a fost interventia lui Andrei Cornea mi s-a parut nefericit. Nu poti sa vii cu astfel de afirmatii chiar in ziua innmormantarii. Insa, mi s-a parut prea mult sa faci atata caz din acea emisiune, ulterior s-au mai limpezit lucrurile, iar altii au inceput sa nuanteze. Lucrurile trebuie facute cu masura, mai ales in spatiul public al televiziunii. Ca o parere personala, am un anume disconfort in ideea ca acel punct de vedere a aparut atunci", a declarat Lazescu joi seara la B1 Tv.

Comisia de Etica: TVR a reactionat, "in general", corect la stirea mortii lui Paunescu

In timpul emisiunii "Ultima Editie", difuzata de TVR exact cand poetul decedat a fost inmormantat, eseistul Andrei Cornea l-a tocat marunt, numindu-l "poet mediocru". La 8 noiembrie, presedintele PSD, Victor Ponta, a cerut audierea conducerii TVR in Parlament, pe motiv ca nu a transmis inmormantarea, dar, in schimb, a "aranjat" o emisiune de denigrare a poetului.

In replica la declaratiile lui Ponta, Alexandru Lazescu a declarat joi seara ca nu stie ce ii reproseaza liderul PSD.

"Nu stiu ce-mi reproseaza Ponta, am inteles ca ultima era chestiunea aceea, cazul Paunescu. Eu cred ca declaratiile politice sunt cum sunt, tin de o anumita perceptie pe care vrei sa o induci in opinia publica, nu cred ca trebuie sa le luam chiar asa", a mai spus directorul TVR.

Potrivit InPolitics, Consiliul Administrativ al TVR s-a reunit joi si o parte din membrii au decis sa elaboreze un raport in care vor cere demiterea Rodicai Culcer, care urmeaza sa fie inaintat si Parlamentului, in zilele urmatoare.

PSD cere audierea in Parlament a conducerii TVR, pentru emisiunea impotriva lui Paunescu

Trebuie facuta restructurarea in TVR

Presedintele TVR a mai declarat joi seara ca a schimbat organigrama TVR pentru ca erau lucruri care chiar nu functionau.

"Erau departamente foarte mari si le-am structurat pe redactii, mai mici si mai flexibile. Acum sunt pierderi in valoare de 17,6 milioane de euro, insa, televiziunea e in pierdere din 2006. Sunt multe zone de unde vin, influenta maririi TVA, mai sunt niste probleme de deductibilitate a taxelor.

Avem multe achizitii in euro si vin pierderi si de-acolo. De aceea, trebuie facuta restructurarea, dar e complicat de facut. Nu e un lucru simplu, din cauza cadrului legal. Orice facem acolo are drept cadru legal legislatia muncii plus contractul colectiv de munca", a mai precizat directorul TVR.

Citeste si:
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, dar a completat că declarațiile acestuia sunt urmărite şi de...