Fondatorul CNN a dezvaluit ca sufera de dementa

Sambata, 29 Septembrie 2018, ora 12:35
3267 citiri
Fondatorul CNN a dezvaluit ca sufera de dementa
Foto: Facebook Ted Turner

Miliardarul american Ted Turner, fondator al postului de televiziune CNN, a dezvaluit ca sufera de o forma de dementa care ii provoaca stari de epuizare si pierderi de memorie, informeaza Reuters.

Ted Turner, in varsta de 79 de ani, a anuntat intr-un interviu pentru postul de televiziune CBS ca a fost diagnosticat cu dementa cu corpi Lewy, o boala cerebrala cu evolutie progresiva.

"Este o forma usoara, care se aseamana cu stadiul incipient de Alzheimer. Este ceva similar. Insa nu-i deloc la fel de grava. Alzheimer este o boala fatala", i-a dezvaluit Ted Turner jurnalistului Ted Koppel intr-un interviu ce va fi difuzat in cadrul emisiunii "CBS Sunday Morning".

Postul CBS a difuzat vineri cateva fragmente din acel interviu, realizat in acest an la ferma pe care Ted Turner o detine in statul american Montana. Biroul de presa al miliardarului american a confirmat acest diagnostic pentru Reuters.

"Slava Domnului ca nu am asa ceva (Alzheimer, n.r.) . Insa am totusi - acea boala -... nu-mi amintesc numele ei. Dementa. Nu-mi mai amintesc numele ei complet", a declarat magnatul american.

Invitat de jurnalistul Ted Koppel sa enumere simptomele bolii sale, Ted Turner a raspuns astfel: "Oboseala. Epuizare. Acestea sunt principalele simptome, alaturi de uitare".

Ted Turner, care este si un celebru filantrop, a infiintat in 1980 postul CNN, care a devenit prima retea de televiziune prin cablu din lume ce transmite stiri 24 de ore din 24. Magnatul american a devenit apoi vicepresedinte al conglomeratului media Time Warner. A demisionat din acea functie in 2003 si in prezent nu mai este implicat in conducerea companiei.

Dementa cu corpi Lewy afecteaza aproximativ 1,4 milioane de persoane in Statele Unite, iar printre simptomele bolii se numara tulburari de memorie si modificari comportamentale, potrivit Lewy Body Dementia Association.

Autopsia actorului american Robin Williams, care s-a sinucis in 2014, a relevat faptul ca starul de comedie suferea de aceasta boala.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

„Fir-ar mama ei a dracu' de zdreanță! Mi-e scârbă de mine!”. Diana Șoșoacă, pusă la punct de soțul abuzat timp de doi ani
„Fir-ar mama ei a dracu' de zdreanță! Mi-e scârbă de mine!”. Diana Șoșoacă, pusă la punct de soțul abuzat timp de doi ani
Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, a reacționat virulent la adresa acesteia, dezvăluind că de doi ani îndură comportamentul abuziv al partenerei de viață. „Am...
Cazurile celebre în care sondajele politice nu au prevăzut câștigătorii. Diferențe semnificative de procente după numărarea voturilor
Cazurile celebre în care sondajele politice nu au prevăzut câștigătorii. Diferențe semnificative de procente după numărarea voturilor
Deciziile partidelor, dincolo de ierarhii sau experiență pentru o anumită funcție, sunt luate și în funcție de rezultatele pe care un candidat sau o formațiune politică le au în sondajele...
#Ted Turner fondator CNN dementa , #televiziune