GSP TV devine ZU TV - Membru CNA: Antenele au primit un favor urias

Joi, 20 Februarie 2014, ora 20:19
3241 citiri
GSP TV devine ZU TV - Membru CNA: Antenele au primit un favor urias

Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a aprobat transformarea postului GSP TV in televiziune generalista, care va functiona sub denumirea ZU TV.

Data lansarii postului de televiziune va fi 3 aprilie, cu prilejul desfasurarii la Bucuresti a evenimenului ZU Music Awards (ZUMA), transmite Pagina de Media.

Vorbind despre proiectul ZU TV, managerul Mihai Morar a spus ca "aceasta nu va fi o televiziune ieftina" precum televiziunile muzicale care difuzeaza videoclipuri si publicitate intre ele, ci un post adresat tinerilor cu varste cuprinse intre 15 si 35 de ani.

"ZU TV nu isi doreste sa fie o televiziune muzicala, va fi o televiziune care investeste serios in productii. Stiu ca aveti o imagine legata de televiziunile muzicale. In momentul de fata daca te uiti pe posturile de muzica vezi un tonomat de videoclipuri intrerupte de pauzele de publicitate. Nu este o televiziune ieftina", a declarat realizatorul Mihai Morar.

Totodata, Morar a spus ca noua televiziune va fi o extensie la postului de radio omonim, care va fi specializata tot pe zona de entertainment.

Un membru al Consiliului critica decizia: CNA se transforma in notarul televiziunilor un Voiculescu

Ulterior deciziei luate in sedinta CNA de joi, membrul CNA Narcisa Iorga si-a criticat colegii care au votat pentru transferarea licentei GSP TV catre noua televiziune, explicand, intr-o postare pe blog, ca aceasta miscare presupune intrarea ZU TV direct in lista "must carry", un beneficiu pe care nicio televiziune nou infiintata nu il are.

"Transformat parca in notarul grupului de televiziuni ale familiei Voiculescu, CNA a acceptat astazi acest transfer de drepturi de la GSP TV catre o noua televiziune. Membrii care au votat pentru acest transfer sunt: Laura Georgescu (presedinte), Viorel Vasile Buda (vicepresedinte), Monica Gubernat, Cristina Trepcea, Radu Calin Cristea si Lorand Turos, propusi de USL+UDMR in CNA.

Subliniez provenienta propunerilor politice pentru ca membrii CNA puteau sa refuze aceasta solicitare a Antenei Group, dar au votat-o in bloc. Nu gasesc alta explicatie decat pe cea a intereselor politice comune", a scris Narcisa Iorga.

Un post de televiziune de sport se inchide - in ce se transforma

Mai mult, Narcisa Iorga a amintit ca Antena Group a facut aceeasi miscare si in luna decembrie, cand a transformat Antena 2 in Antena Stars, in loc sa ceara Consiliul o licenta pentru un nou post de televiziune. Desi procedura de acordare a licentei este una simpla, ea nu asigura preluarea in grila must carry de catre retelele de distributie prin cablu.

"O miscare cat se poate de inteligenta, dar primul an este esential in existenta unui post si in cresterea audientei lui prin distributia in retelele de cablu. Din informatiile neoficiale pe care le am, firmele mari de cablu din Romania percep taxe lunare cuprinse intre 10.000 si 15.000 de euro canalelor de televiziune care doresc sa fie preluate in retele, dar nu sunt in must carry.

Existenta in retelele de cablu determina cresterea audientei, deci a veniturilor postului respectiv. Asadar, Antena Group a mai primit un cadou urias de la CNA pentru un nou post: audienta si venituri asigurate pentru primul an", a conchis Narcisa Iorga.

Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Liderul PSD îi răspunde lui Clotilde Armand: ”Să-și ia un avocat bun”
Premierul Marcel Ciolacu a reacţionat joi, 25 aprilie, la declaraţiile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, transmiţându-i acesteia să îşi ia un avocat bun pentru că ”a încălcat...
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Nicușor Dar îl provoacă pe Piedone la o dezbatere electorală. Răspunsul ironic al Primarului Capitalei după ce AUR l-a amenințat cu plângerea penală
Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat joi, 25 aprilie, că aşteaptă de la contracandidatul său Cristian Popescu Piedone un răspuns în ce priveşte participarea la o dezbatere...
#GSP TV ZU TV, #CNA ZU TV licenta, #GSP TV post muzica, #GSP televiziune muzicala ZU , #televiziune