Miscari de trupe la Digi24. Acapareaza PSD presa din Romania, ca pe vremea lui Nastase?

Miercuri, 08 Ianuarie 2014, ora 17:19
9217 citiri
Miscari de trupe la Digi24. Acapareaza PSD presa din Romania, ca pe vremea lui Nastase?

Valeria Dorneanu, senior editor pe politica la postul de televiziune Digi24, a fost concediata in data de 31 decembrie printr-un sms trimis de redactorul-sef Cosmin Prelipceanu. Jurnalistii discuta pe retelele de socializare despre o posibila reorientare a postului catre PSD.

"Am aflat cu 12 ore inainte de expirarea contractului ca nu mai lucrez acolo. Printr-un SMS de la Cosmin Prelipceanu, caruia nu am apucat sa-i multumesc pentru ca s-a deranjat sa-mi scrie el insusi. Probabil ca a simtit ca trebuie sa faca si el ceva pentru mine, daca tot imi datoreaza - mie exclusiv - venirea la Digi. (...) Nu toti veti avea onoarea unui SMS de la Cosmin Prelipceanu.

Unii ati putea pati ca fata care a mai lucrat o saptamana, pentru ca nu a anuntat-o nimeni, iar decizia scrisa a venit prin posta, intr-o zi in care era la lucru", ii sfatuieste Valeria Dorneanu pe fostii sai colegi intr-o scrisoare publicata de Reporter Virtual.

Fost redactor sef al agentiilor Mediafax si Newsin, Valeria Dorneanu a ocupat si un loc de consilier in administratia presedintelui Basescu, intre anii 2004-2006.

Surse apropiate postului ne-au declarat ca discutii despre o posibila reorientare politica in avampremiera anului electoral exista de mai multe luni, dar deocamdata nu este nimic definitiv. Pe de alta parte, aceleasi surse ne-au atras atentia ca sociologul Vasile Dancu, director IRES si fost membru in Guvernul Nastase, este tot mai prezent in ultima vreme in emisiunile Digi24.

Conform informatiilor aparute in mass-media in ultimele saptamani, mai multi jurnalisti de la Digi24 au fost "epurati", fiind adusi altii in locul lor.

De exemplu, incepand cu 1 ianuarie, Roxana Lazarescu a venit la Digi24 ca si prezentator de stiri. Jurnalista a lucrat la RFI, BBC, Realitatea fm, Realitatea TV si Romania TV, post detinut de deputatul PSD Sebastian Ghita. Din luna septembrie, a fost numita redactor-sef la Agerpres, agentie condusa de fostul sef al Biroului de presa al PSD, Alex Giboi.

Mai multi opozanti ai USL din presa, printre care Dan Tapalaga, Robert Turcescu sau Mircea Marian, au atras atentia ca PSD isi va propune sa acapareze cat mai mult din piata media in acest an dublu electoral, tactica pusa la punct si inainte de alegerile prezindetiale din 2004, ani in care Adrian Nastase conducea Guvernul si partidul aflat la putere.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Valeria Dorneanu plecare Digi24, #jurnalisti Digi24, #PSD Digi24 , #televiziune