Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Noua televiziune a lui Cozmin Gusa a primit unda verde de la CNA

Joi, 17 Ianuarie 2013, ora 15:32
4547 citiri
Noua televiziune a lui Cozmin Gusa a primit unda verde de la CNA
Foto: Arhiva

Consiliul National al Audiovizualului a aprobat, joi, o solicitare de licenta audiovizuala prin satelit a SC Geopol International SRL Bucuresti pentru Realitatea Plus.

Coordonatorul Grupului Realitatea Media, Cosmin Gusa, a precizat ca se urmareste extinderea unui brand romanesc in Balcanii de Vest, care, pe model Euronews, se adreseaza, in parte in limba engleza, audientei interesate de integrare in UE, propunandu-si sa dea cuvantul reprezentantilor tarilor din zona spre Bruxelles.

"Ne dorim un demers al Balcanilor pe o piata alternativa de audienta si de publicitate, demers care ajuta Grupul Realitatea, pentru ca am dori sa iesim din insolventa", a spus Gusa, precizand ca licenta i-ar ajuta sa poarte discutiile in capitalele balcanice.

Potrivit acestuia, beneficiul pentru brandul Realitatea este cresterea valorii lui pe pietele vecine, dar mai ales pe piata europeana, element care va putea ajuta foarte mult la viitoarele negocieri de parteneriate internationale, la posibile vanzari partiale sau chiar totale.

El a spus ca echipa Realitatea Plus va fi preponderent romaneasca, mixta in orasele balcanice.

Gusa a dat o serie de explicatii referitoare la sistemul de actionariat solicitate de Narcisa Iorga (CNA), subliniind ca Elan Schwartzenberg nu mai este actionar la Realitatea Media. "Realitatea Media suntem noi", a spus Cosmin Gusa.

El a aratat ca solicitarea de licenta este pentru Romania si a precizat ca societatea pe care face investitia este una profitabila, Radio Guerrilla avand probleme, pe care si le va rezolva prin pastrarea licentelor care sunt eficiente.

Realizatorii Realitatea TV Rares Bogdan si Andreea Cretulescu, coordonatori editoriali, au subliniat ca vor lucra cu analisti din tarile respective, dar si cu specialisti din mediul universitar.

Republica Moldova si Croatia vor fi primele piete pe care Gusa intentioneaza sa le abordeze, "apeland la diligentele MAE, pentru a fi sprijiniti".

"Emisia va debuta cat de repede putem, la finalul anului", a declarat, Cosmin Gusa.

Cu rezervele exprimate de Narcisa Iorga, care a sugerat sa fie schimbata denumirea noului post, majoritatea membrilor CNA si-au exprimat speranta ca initiativa lui Cosmin Gusa este promitator, fezabil, mergand pe o directie europeana, pledand pentru acordarea licentei.

Geopol International este detinuta in proportie de 50% de analistul Cosmin Gusa, actionar si creditor majoritar la Realitatea Media, si Maricel Pacurariu (50%).

Realitatea Plus va emite in Republica Moldova si in tarile din fosta Iugoslavie, inclusiv Macedonia.

Proiectul in care Gusa intentioneaza sa investeasca aproximativ 12 -15 milioane de euro, pe o perioada de 3 - 4 ani, va fi lansat cel mai devreme in 2015.

Realitatea Plus va avea un studio la Bucuresti, unul la Bruxelles si cate unul in capitalele tarilor in care va fi prezenta, dupa modelul Euronews, crawl-ul urmand a fi in limba fiecarei tari.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#televiziune Cosmin Gusa, #Realitatea Plus televiziune , #televiziune