O noua televiziune de stiri in Romania, Bush si Powell - invitati la inaugurare

Sambata, 24 Aprilie 2010, ora 09:31
4862 citiri
O noua televiziune de stiri in Romania, Bush si Powell - invitati la inaugurare

George W. Bush, fostul secretar de Stat american Colin Powell si David Plouffe, seful de campanie al lui Barack Obama, ar urma sa vina la Bucuresti, dupa 15 septembrie, pentru a participa la lansarea unei noi televiziuni de stiri, care va face parte din acelasi trust cu ziarul Puterea.

Alaturi de acestia, vor fi prezenti la Bucuresti, la lansarea noului post TV, jurnalistii Bob Woodward si Carl Bernstein, precum si fostul prim-ministru spaniol Jose Maria Aznar Lopez, a declarat pentru Mediafax Adrian Thiess, coordonatorul proiectului de televiziune.

Colin Powell a fost secretar american de Stat in administratia lui George W. Bush, iar David Plouffe a fost seful de campanie al presedintelui american Barack Obama, in 2008.

Jurnalistii Bob Woodward si Carl Bernstein sunt doi dintre cei mai cunoscuti jurnalisti de investigatie americani, ei fiind printre cei care au contribuit decisiv la declansarea scandalului Watergate, soldat cu demisia presedintelui american Richard Nixon. In prezent, Woodward este editorialist la The Washington Post, iar Bernstein este editorialist la Vanity Fair.

Potrivit lui Thiess, proiectul viitoarei televiziuni de stiri este in lucru si urmeaza sa fie condus de "un actual sef de la una dintre televiziunile importante din Romania". Sursa citata sustine ca exista finantarea necesara pentru doi ani si ca se discuta inclusiv infiintarea unei retele nationale de radio.

Se ia in calcul, in cazul noii televiziuni, si un joint venture cu CNN, pe modelul dupa care functioneaza CNN in Turcia (in parteneriat cu trustul Dogan). Adrian Thiess sustine ca noul post TV de stiri va fi "complet detasat de orice chestiune partinica editorial", insa, ca si in cazul cotidianului Puterea, actionariatul este tinut secret.

Ziarul Puterea a fost lansat in 15 aprilie, in cadrul unui eveniment care l-a avut ca invitat special pe fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov.

Publisherul ziarului Puterea este News&Media Investment Limited, cu sediul in Anglia, Adrian Thiess fiind reprezentantul companiei in Romania.

Preluarea unei televiziuni existente

Adrian Thiess, coordonatorul proiectului noii televiziuni, a precizat ca exista doua variante pentru lansarea postului TV: preluarea unui canal de pe piata audiovizualului, care este deja in grilele operatorilor de cablu, sau punerea in functiune a unei televiziuni noi, dupa preluarea unei licente audiovizuale de la Consiliul National al Audiovizualului (CNA)

Fiind intrebat daca televiziunea preluata ar putea fi Vox News - un post care emite, intr-un regim de proba, din 16 noiembrie 2009, aflandu-se in sfera businessului media al familiei Paunescu - Adrian Thiess s-a limitat sa precizeze ca "totul este posibil".

Adrian Thiess a refuzat sa spuna cum ar urma sa se numeasca televiziunea, cine o finanteaza si de unde provin banii, dar a promis ca toate aceste informatii vor fi facute publice la un moment ulterior.

Citeste si:
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Motivele pentru care politicienii au o viață mai lungă decât restul oamenilor. Rezultatele dovedite de un studiu Oxford
Politicienii trăiesc mai mult decât restul oamenilor pentru că au venituri mai crescute şi beneficiază de tratamente medicale mai bune, arată un studiu întocmit de Universitatea din Oxford,...
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
Nume noi în partidul lui Dacian Cioloș. Cristian Presură și Ciprian Mihali au anunțat că s-au înscris în REPER
REPER, noul partid înfiinţat de Dacian Cioloş şi mai mulţi europarlamentari de la PLUS, are noi membri. Fizicianul Cristian Presură și profesorul Ciprian Mihali, de la departamentul de...