Paszkany, Rus si Dancu si-au facut televiziune - "Transilvania Live"

Luni, 19 Decembrie 2011, ora 21:14
3806 citiri
Paszkany, Rus si Dancu si-au facut televiziune - "Transilvania Live"

"Transilvania Live", un nou post de televiziune, detinut de omul de afaceri clujean Arpad Paszkany si de pesedistii de la Cluj, Ioan Rus si Vasile Dancu, a inceput sa emita luni, de la ora 18.00.

TVR, o batjocora nationala (Opinii)

Ziare.com a incercat sa ia legatura cu Vasile Dancu si sa afle mai multe despre noul post de televiziune, insa surse apropiate pesedistului au marturisit ca are telefonul inchis pentru ca se afla, inca de dimineata, la sediul Transilvania Live, din Cluj-Napoca, unde se asigura ca totul va merge ca pe roate la ora 18.00, cand noua televiziune emite, in premiera.

Pe blogul personal, Vasile Dancu scrie ca obiectivul postului Transilvania Live "este sa puna scheletul a ceea ce inca nu exista - o noua televiziune regionala".

"In aceasta seara, 19 decembrie, la ora 18.00, incepem! (...) Nu am emotii, ci simt doar o caldura ametitoare care vine din suprapunerea amintirii obstacolelor ultimelor sapte luni cu ingrijorarea legata de modul cum vom putea explica proiectul in fiecare zi, in fiecare ceas, oamenilor, institutiilor, chiar celor care sustin acest proiect.

Marile proiecte au o parte ascunsa, un miez care nu se dezvaluie oricui, se camufleaza usor dupa stereotipuri si parca il imping pe cel care nu le simte sa gaseasca similitudini cu altele de pe piata, pentru ca sa se insele mai usor.

Sper ca proiectul nostru sa se arate asa cum este celor care vor dori sa-l inteleaga si sa participe la el, sper ca noi vom avea inspiratia sa-l facem inteles. Dar am putea spera mai mult, ca sa folosesc termenii unei minunate parabole pe care o datoram lui Geo Bogza, cred si sper sa-i ajutam pe ardeleni, si pe romani in general, sa-si vada sufletul!", anunta liderul PSD Vasile Dancu.

"Proiectul Transilvania L!VE iese din laborator si umbra. A nascut sperante si spaime inca inainte de a se arata lumii. Daca sperantele sunt ingerii buni ai proiectelor, complexele si spaimele unora pentru faptele lor trecute, prezente sau faptuirile viitoare, nu ne privesc.

Sunt spaimele lor si le vor cara dupa ei cat timp vor prefera sa se ascunda sau sa caute mereu sa actioneze departe de moralitate, calcand in picioare valorile si principiile. Ei se vor speria de fiecare data cand va aparea o institutie pe care nu o pot controla sau un competitor si poate ca aceasta este cea mai mare pedeapsa pentru ei", mai scrie Dancu.

Din ceea ce scrie liderul PSD pe blog, Transilvania Live a fost construit drept "un proiect pozitiv, o scena, o vitrina, tablouri care sa arate lumii ceea ce avem noi mai interesant: "Vrem sa aratam ca tara are dreptul, dar mai ales resurse, pentru a furniza subiectele agendei publice nationale. De multa vreme visam sa particip la aducerea Romaniei dinafara Bucurestiului pe agenda de lucru a demnitarilor din capitala si sa aratam colturi de tara care sunt eclipsate de cancanurile de pe malurile Dambovitei sau de poftele unor conducatori fara chemare".

Nu pornim cu suficienta ca am avut revelatia unei cai unice

Vasile Dancu atrage atentia ca cei care au lucrat la acest proiect TV nu au aroganta ca este singura cale prin care se poate face presa de televiziune ca la carte: "Nu pornim cu suficienta ca am avut revelatia unei cai unice, nu venim sa spunem ca aceasta este cea mai buna cale. Nu, noi vrem ca proiectul sa creasca odata cu maturizarea echipei noastre si impreuna cu marile schimbari prin care trec comunitatile noastre.

Vrem sa intelegem mai bine cat de mult isi doresc oamenii un nou tip de media si ce nu le place din oferta de acum. Stim insa ca un demers facut cu sinceritate are mai sanse sa fie recunoscut, respectat si chiar iubit. Nu vom alerga dupa audienta care deriva din noutatea uratului si nici cea din surpriza si spaimele date de dezastre si nenorociri. Cautam ca selectia pe care noi o s-o facem sa fie un rau de imagini si cuvinte care sa semene cu viata, nici doar cu roz, nici doar in negru, ci adevarat, veritabil, credibil. Televiziunea nu are sanse de a infrumuseta pentru mult timp viata, dar paradoxul este ca o poate schimonosi daca alegem mereu uratul, vulgarul, facililul, scandalul".

"Avem ambitia de a crede ca vom sti sa vorbim cu oamenii, nu sa ne erijam in purtatorii lor de cuvant. Deja romanii au delegat majoritatea formelor libertatii lor: puterea o dau din patru in patru ani politicienilor, libertatea cuvantului a devenit un lux in conditiile unui nivelul de trai care se indeparteaza de zona decentei, iar flacara protestului si speranta dreptatii nu mai fac nici macar obiectul preocuparii societatii civile.

Un grup de media nu poate suplini aceste lucruri fundamentale pentru sanatatea democratiei, dar poate pune intrebari si cauta raspunsuri alaturi de oamenii reali din comunitatile noastre. Dar cel mai important este, credem noi, ca o televiziune ii poate arata comunitatii pe cei care actioneaza, pe cei care gandesc sau pe cei care nu cedeaza, pe cei care nu se lasa invinsi de lehamite sau pesimism. Transilvania L!VE vrea sa rupa spirala tacerii, cercul indifentei generale si sa dea timp de antena celor care nu se refugiaza, nu fug din calea vietii, celor care isi pastreaza demnitatea si aleg actiunea", potrivit presedintelui IRES.

Nu in ultimul ramd, Dancu subliniaza ca Transilvania Live nu va face politica vreunui partid: "Nu vom face politica vreunui partid, dar nu ne vom feri sa spunem ceea ce gandim despre societate sau politica. Consider ca este o lasitate sa te ascunzi dupa false echilibre statistice sau fluxuri de stiri fara de relevanta pentru oameni.

Cred ca oamenii au nevoie de intelesuri, au nevoie de intelectuali care sa le traduca viata, de elite, de oameni in care sa-si puna sperantele. Vom avea portile deschise pentru cei care arata sau incarneaza diferentele dintre noi, dar si celor care vin cu partea prin care ne asemanam. Vom cauta sa mobilizam pentru schimbarea necesara, dar si pentru stabilitatea unor valori si moduri de viata".

65% dintre romani cred ca televiziunile manipuleaza - Sondaj IRES

"Prieteni, nu ne urati noroc, success sau bafta. Mai bine haideti alaturi de noi. Vreau sa construim impreuna o varianta a intelectualului colectiv de care Romania are nevoie", incheie Vasile Dancu.

Citeste si:
Dragnea critică PSD: ”Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral ”
Dragnea critică PSD: ”Tu demiţi Guvernul şi tu spui că nu vrei să îţi asumi guvernarea? În politică îţi mai asumi şi costul electoral ”
Liviu Dragnea consideră că, în cazul în care PSD a demis Guvernul, trebuia să îşi asume guvernarea, precizând că probabil s-a temut să facă acest lucru deoarece vine iarna, menţionând...
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
Sursa: Ziare.com
Comentarii