Primii prezentatori virtuali din lume si-au facut debutul la TV (Video)

Vineri, 09 Noiembrie 2018, ora 11:26
4662 citiri
Primii prezentatori virtuali din lume si-au facut debutul la TV (Video)
Foto: captura video YouTube/ My News TV

Xinhua, agentia nationala de presa a statului chinez, a introdus, in premiera, primii prezentatori virtuali de stiri, inspirati chiar de doi dintre angajatii institutiei.

Prima oara, telespectatorii s-au bucurat de o versiune digitala a jurnalistului Qiu Hao, aceasta traducand automat stirile in limba engleza, folosindu-se de inteligenta artificiala (AI).

Agentia arata ca prezentatorii virutali isi pot face treaba fara sa oboseasca toata ziua, in fiecare zi, din orice loc din tara, noteaza The Guardian.

"Nu numai ca pot fi alaturi de voi 24 de ore pe zi, 365 de zile din an, dar pot fi duplicati si pot prezenta stirile din orice loc", a afirmat versiunea digitala a lui Hao.

Agentia Xinhua a introdus, de asemenea, si un alt prezentator virtual, vorbitor de limba engleza, bazat pe un alt angajat. Acesta si-a completat colegul: "Dezvoltarea industriei media cere o inovare continua si integrare continua cu tehnologiile internationale avansate... Abia astept sa va ofer noi experiente in domeniul stirilor".

Dezvoltati de Xinhua si de motorul de cautare din China, Sogou, prezentatorii au fost creati prin invatarea automata pentru a simula vocea, miscarile faciale si gesturile angajatilor reali, pentru a prezenta o "imagine care seamana cu realitatea, si nu un robot rece", potrivit Xinhua.

Iata-l pe Qiu Hao virtual in actiune:

Si iata si o fotgrafie cu cel de-al doilea angajat, Zhang Zhao:

Foto: Xinhua

#prezentator virtual stiri China , #televiziune