Risca Realitatea Tv sa isi piarda licenta?

Marti, 26 Octombrie 2010, ora 21:59
5106 citiri
Risca Realitatea Tv sa isi piarda licenta?
Foto: Arhiva

CNA a amanat marti prelungirea licentei de emisie pentru Realitatea TV dupa ce patru din cei opt membri prezenti la sedinta au cerut sa vada, inainte de a lua o decizie, grila de programe a postului.

Hotararea de a amana votul acordarii unei noi licente, care este valabila pentru o perioada de 9 ani, a venit dupa mai bine de doua ore de discutii intre CNA si reprezentantii Realitatea Media, discutii in care s-au prezentat strategia editoriala si eventulele ingerinte ale patronatului in continutul editorial al postului de stiri, informeaza Pagina de Media.

Amanarea a fost decisa de Narcisa Iorga, Dan Grigore, Gelu Trandafir si Attila Szasz, in timp ce Rasvan Popescu (presedinte CNA), Christian Mititelu, Mihai Malaimare si Constantin Dutu au vrut ca decizia sa fie luata marti.

Freciu: Asesoft, obligata prin contract sa plateasca datoriile Realitatea Media

"Postul are nevoie de o prelungire de licenta. De-a lungul timpului, credibilitatea noastra a fost in suferinta pe acest post si acum se vine cu o interfata credibila, care este Stelian Tanase, intr-adevar o persoana credibila, un jurnalist de buna calitatea, in rest, in spate, stau niste datorii istorice pe care postul le are fata de CNA, pe care n-am inteles ca vrea sa le stearga. Ni se promite ca totul va fi frumos, totul va fi minunat s.a. Pe mine ma convinge mai greu, pana la urma e vorba de schimbarea doar unui om", a declarat Dan Grigore.

Care sunt strategiile editoariale ale Realitatii TV

Reprezentantii postului Realitatea Tv au elaborat un document prin care sustin ca in urmatorii ani isi propun sa atinga si alte zone de public unde interesul pentru "telenovela politica" este zero sau redus.

Stelian Tanase, care va fi de la 1 noiembrie directorul canalului, le-a spus ca din 2011 vor schimba grila de programe, pentru a deveni "o televiziune sobra, de tip BBC", in contextul in care postul trebuie sa-si recastige echidistanta si echilibrul, anunta Mediafax.

Realitatea Media are sef nou - Sebastian Ghita anunta majorari de salarii

"Incercam sa repozitionam postul, sa-l asezam, in contextul in care dumneavoastra il cunoasteti foarte bine si noi il cunoastem foarte bine. Din cauza contextului in care suntem, credem ca ar trebui sa facem o clarificare a regulilor de joc, atat in interiorul postului, cat si a postului in raport cu media si opinia publica si conventia noastra este ca sa aplicam strict regulile BBC, pentru ca trebuie sa facem putina ordine, putina curatenie, sa asezam putin lucrurile mai limpede, pentru ca adesea procedurile, regulile si normele au fost uitate in aceasta goana dupa audienta, care este intr-adevar teribila, este o presiune a publicului", a afirmat Tanase.

Cine este Sebastian Ghita, noul sef de la Realitatea Media

Grupul Asesoft, condus de omul de afaceri Sebastian Ghita, a preluat luni managementul Realitatea Media si va investi 75 de milioane de euro in urmatorii cinci ani. Sorin Ovidiu Vintu ramane doar actionar, precizand ca nu a vandut si nici nu va vinde vreo actiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Patru ONG-uri vor demisia lui Cioroianu de la Biblioteca Națională. Îl acuză că a încălcat GDPR și codul de conduită etică
Patru ONG-uri vor demisia lui Cioroianu de la Biblioteca Națională. Îl acuză că a încălcat GDPR și codul de conduită etică
ActiveWatch, Centrul pentru Jurnalism Independent, Asociaţia pentru Tehnologie şi Internet - ApTI şi CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică solicită, într-o scrisoare deschisă...
CTP, despre vinul de 3.000 de euro servit de Nicolae Ciucă: ”Urina băutorului devine albastră!”
CTP, despre vinul de 3.000 de euro servit de Nicolae Ciucă: ”Urina băutorului devine albastră!”
Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a comentat pe rețelele sociale informația conform căreia președintele PNL, Nicolae Ciucă, ar fi băut un vin de 3.000 de euro, în compania afaceristului Dan...
#CNA acordare licenta RealitateaTv, #amanare acordare licenta , #televiziune