Romania TV, catre companiile care si-au retras reclamele: Sa va intrebati daca nu cumva sunteti victimele intoxicarilor

Luni, 06 Februarie 2017, ora 15:30
25959 citiri
Romania TV, catre companiile care si-au retras reclamele: Sa va intrebati daca nu cumva sunteti victimele intoxicarilor
Foto: Facebook/Romania TV

Romania TV a trimis o scrisoare agentiilor de publicitate, dupa ce reclamele mai multor clienti au fost retrase, in semn de protest fata de modul in care postul de televiziune a prezentat evenimentele din ultimele zile.

Postul TV, care a transmis intr-un mod manipulator informatii despre protestele din ultimele zile si a fost acuzat ca a prezentat stiri false, a rugat companiile sa se intrebe "daca nu cumva, in timpul uneia dintre cele mai tumultuoase perioade, nu sunteti victimele dezinformarilor si intoxicarilor menite sa decredibilizeze postul de stiri Romania TV, sa destabilizeze activitatea sa pana la suprimare", potrivit scrisorii obtinute de Paginademedia.ro.

Minciuna de la Romania TV ca Iohannis cere legea gratierii, urmata de sesizari record la CNA: Nu poti sa te faci ca nu vezi!

Protestele vazute la Romania TV: Tehnocratii si sorosistii, in strada. Iohannistii au batut un jandarm (Galerie foto)

Cum au prezentat TV-urile protestele: La Romania TV s-a vorbit ca se poate folosi "munitie reala impotriva manifestantilor". La Antena3, "tunuri cu apa"

In document, Romania TV sustine ca "respecta toate regulile jurnalismului si toate reglementarile legale din audiovizual, fara a fi in situatia de a se situa de o parte sau de alta in timpul perioadei de criza pe care o traim".

"Nici nu ar putea fi altfel pentru ca nimeni nu este detinatorul adevarului absolut, cu libertate de exprimare intr-o societate democratica. Daca nu ar fi asa, publicul ar fi primul care ar amenda prin lipsa vizionarii programului de televiziune pe care il reprezentam. Ori, audientele masurate de organismul abilitat confirma interesul publicului pentru postul nostru de televiziune", au mai precizat reprezetantii Romania TV.

Acestia au mai mentionat ca este necesar sa le reamintesca agentiilor "ca publicitatea comerciala nu are nicio legatura cu politica sau dezbaterea politica, nu inseamna ca prezenta break-urilor de publicitate in cadrul programelor unui post de stiri, asa cum este si Romania Tv, implica in vreun fel clientii de publicitate pentru vreun partid sau om politic".

Ei se declara dezamagiti ca firmele care si-au retras reclamele isi insusesc "dezinformarile care circula in spatiul public".

"Va rugam sa va intrebati daca nu cumva, in timpul uneia dintre cele mai tumultuoase perioade, nu sunteti victimele dezinformarilor si intoxicarilor menite sa decredibilizeze postul de stiri Romania TV, sa destabilizeze activitatea sa pana la suprimare (...).

Noi va asiguram de un singur lucru: Romania TV va continua sa isi indeplineasca cu succes misiunea de 'caine de paza al democratiei' intrucat libertatea de exprimare garantata de Constitutie acopera cel putin libertatea de a discuta toate chestiunile de interes public fara vreo restrictie sau teama de pedeapsa", se arata in scrisoarea postului TV.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Comasarea alegerilor creează haos. Radu Mihaiu: “Miza este să primească domnul Iohannis un loc călduț pe undeva” VIDEO
Modificările pe care guvernanții le-au făcut în privința calendarului de alegeri trebuie și puse în aplicare de către autoritățile locale în lunile care urmează. În luna martie începe...
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Ce partide câștigă și care pierd într-un sistem cu două tururi pentru alegerea primarilor. ”La București există șansa să câștige al doilea candidat”
Alegerea primarilor în două tururi a fost la un moment dat un subiect foarte dezbătut pe scena politică și în spațiul public. Ideea a fost însă abandonată după alegerile locale din...
#Romania TV scrisoare companii, #Romania TV retras reclame , #televiziune