Romania TV pierde razboiul cu Realitatea Tv: ramane fara nume, sigla si site

Joi, 22 August 2013, ora 14:04
6474 citiri
Romania TV pierde razboiul cu Realitatea Tv: ramane fara nume, sigla si site

Consiliul National al Audiovizualului atentioneaza postul de televiziune al lui Sebastian Ghita sa nu mai foloseasca numele "Romania TV" si nici acronimul RTV.

Decizia a fost luata ca urmare a unei sesizari facute de Realitatea Media, care acuza postul concurent ca foloseste in mod ilegal numele si sigla postului.

Romania TV ramane fara nume. Gusa: Sa emita cu Raitaru TV, ii dorim succes

Sase dintre cei opt membri prezenti joi la sedinta CNA au decis sa someze postul de televiziune Romania TV sa isi schimbe numele.

Membrii CNA au ajuns la concluzia ca postul de televiziune nu mai poate folosi nici platforma rtv.net, nici acronimul "RTV" sau numele Romania TV, deoarece produce confuzii in randul telespectatorilor.

"Din respect pentru ambele posturi, CNA a discutat cu reprezentantii ambelor posturi si a decis ca Romania Tv sa nu mai foloseasca sigla. Este generatoare de confuzie", a declarat presedintele CNA, la iesirea din sedinta de joi, adaugand ca in cazul in care Romania TV nu aplica decizia, va fi sanctionata.

Tribunalul Bucuresti a decis, saptamanile trecute, suspendarea marcilor "RTV" si "Noi facem realitatea" folosite de televiziunea Romania TV. Masura este valabila pana la solutionarea irevocabila a dosarului. Astfel, judecatorii au dat castig de cauza postului Realitatea TV, care a cerut ca utilizarea celor doua marci sa fie suspendata.

Realitatea TV someaza Romania TV sa-si schimbe numele

Postul de televiziune Realitatea TV a facut o somatie, recent, in care se precizeaza ca postul deputatului PSD nu are dreptul sa foloseasca actualul nume.

"Folosirea de catre Ridzone Computers in cadrul serviciului de programe TV cu denumirea RTV, a marcilor 'RTV' si 'Romania TV' prin afisarea lor in partea dreapta a ecranului duce la o situatie de confuzie pentru public, deoarece toate stirile si emisiunile produse de Realitatea Media sub marcile sale 'RTV', 'Realitatea TV' sunt difuzate de ani de zile pe postul de televiziune Realitatea TV detinut de Societate", se precizeaza in somatie.

In document se arata ca Realitatea Media S.A. este titularul marcilor sub sigla careia Romania TV functioneaza de peste un an de zile, prejudiciul fiind de zece milioane de euro.

Mai mult, reprezentantii Realitatea TV sustin ca incalcarea drepturilor de autor a dus la insolventa postului de televiziune.

#schimbare nume Romania TV, #post RTV schimbare nume, #CNA somatie RTV denumire , #televiziune