RTV - esecul unui plagiat media (Opinii)

Luni, 25 Februarie 2013, ora 23:55

   

RTV - esecul unui plagiat media (Opinii)
Reteta editoriala a televiziunii lui Sebastian Ghita (RTV) are la baza diversiunea. Metoda a fost exersata inca din faza embrionara, a conflictului cu Realitatea, si demonstreaza o lipsa flagranta de profesionalism jurnalistic, decenta si, in unele cazuri, chiar de inteligenta.

De asemenea, folosirea oricaror mijloace pentru eliminarea adversarului (v. inregistrarea convorbirilor Ghita-Vintu) probeaza indubitabil ca promovarea postului tv a respectat, din start, un scenariu diversionist din care nu au lipsit atragerea profesionistilor concurentei, furtul de subiecte sau atacarea la comanda a actorilor incomozi.

Disperarea de a creste audienta cu orice pret poate conduce la concluzia existentei unui anumit termen pana la care patronul s-a angajat sa atinga o anumita audienta (pentru a-si justifica pretentiile).

Metoda editoriala este manelizare tip otv: subiecte cancan, morti, personaje politice dubioase, senzational facil lipsit de continut si, in general, mutilarea realitatii. Totodata, s-a pus la punct o regie de fabricare a subiectelor false, care au in compozitie 5% realitate si 95% fictiune.

Asa cum era de asteptat, excesele s-au inmultit si, intrata pe spirala senzationalului agresiv, echipa de zgomot de la RTV a inceput sa dea rateuri spectaculoase: implicarea lui Crin Antonescu in scandalul disparitiei lui Codrut Marta (o capcana a unui site in care RTV s-a aruncat entuziasta), anchetarea ministrului Muncii de catre DNA (informatie pe care RTV a continuat sa o titreze chiar si dupa ce a fost infirmata oficial de un comunicat DNA), manipularea grosolana a datelor unui sondaj Avangarde (perpetuata isteric desi Marius Pieleanu, realizatorul sondajului, spunea, chiar in platoul RTV, ca datele nu reflecta realitatea cercetarii sociologice) sau transformarea halucinanta a lui Klaus Iohannis in traficant de copii (prin preluarea unui reportaj din anul 2000 in care aparea numele familiei Iohannis) - aceasta din urma a fost atat de groasa, incat, prin comparatie, OTV putea fi considerat un templu al deontologiei.In asemenea conditii, dupa o crestere episodica de audienta (in care publicul din mainstream a asteptat curios sa vada "dezvaluirile senzationale de dupa ora 15, 16, 17...") a urmat o prabusire, ratingurile injumatatindu-se subit din momentul in care publicul a inteles ca totul nu este decat un mecanism care impleteste senzationalul lipsit de substanta cu presiuni determinate de interese politice si economice.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3768 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Tragicomedian
rank 2
Jorjica, PLAGIAT e una, IMITARE e alta
Dupa mintea uslamishtilor, plagiat inseamna sa fac o omleta cu smantana si coacaze, dupa reteta engleza!!!

* * * * *
Daca pictez in maniera lui Picasso, nu plagiez; imit.
Daca prezint stiri in maniera Andreei Esca, imit.

In schimb:

- Daca public o carte/un articol in care introduc pasaje, fragmente de fraza si/sau idei, in maniera ne-critica si/sau fara a indica precis sursa textului original si/sau a ideilor, atunci plagiez. In anumite tari, asta se pedepseste cu inchisoare (cazuri gen Tonta-L'indigo).

- Daca lansez (prin difuzori media Internet/RTV sau distribuitori de continut media pe suport dur) o melodie care contine o tema sau un fragment tematic dintr-o melodie deja lansata, atunci plagiez. Se amendeaza dur si se poate face parnaie (H. Moculescu s.a. au fost dovediti).

Asadar:

- Sebastian Ghitza este un imitator prost si fara succes. Asta merita sa-si rateze afacerea si sa piarda banii.

- Tonta-Lìndigo este un plastograf ordinar (a copiat zeci de pagini intregi!!!), dovedit si nerusinat. Asta merita deposedat in sedinta publica de titlul de doctor, obligat sa returneze banii obtinuti ilegal din titlul de doctor (25% spor la salariu) cu tot cu dobanda, apoi bagat la racoare pe 5 ani sa-i vina mintea la cap.
ioanaiiiiii
rank 5
da, asa e, RTV este un OTV
mai prost, daca stai sa te gandesti ca oamenii se asteptau sa vada stiri! probabil ca pana o sa ia publicul OTV=ului, o sa mai scada in audienta!
Sneezy
rank 5
ROTV
Asa-i cum spune autorul, George Popescu. Si cunosc chestiile astea chiar din interior.

Insa avem o problema cu unul dintre exemple.
Marius Pieleanu si Avangarde au facut sondajul cum a spus Romania TV. Isteria lui Pieleanu a fost cauzata de informatii confidentiale care au ajuns in presa din anturajul sau. Lucru care l-a suparat pe Antonescu, care s-a burzuluit la Pieleanu, care s-a burzuluit la Romania TV. Nu trebuia sa se afle ca Tariceanu are o cota de incredere peste Antonescu.
Utilizator sters
da' tu crezi...
ca singura ta sursa de "ideilii",adica haznaua 3 e mai breaza? sau crezi cumva ca varanul la racoare va aduce altceva decat astuparea cloacei "for ever"? eu nu!
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor