Sebastian Ghita: Realitatea TV a fost cel mai echidistant post in ultimii sase ani

Luni, 29 Noiembrie 2010, ora 15:47
2697 citiri
Sebastian Ghita: Realitatea TV a fost cel mai echidistant post in ultimii sase ani
Foto: standard.ro

Noul manager de la Realitatea TV, omul de afaceri Sebastian Ghita, sustine ca in ultimii sase ani Realitatea TV a fost cel mai echidistant post TV si este convins ca are "puterea, cunostintele si viteza" sa transforme postul de televiziune "intr-un business super rentabil".

"In ultimii sase ani, Realitatea TV a fost cel mai echidistant post TV. Doi ani a promovat mai degraba idei ale popularilor, doi ani idei liberale si doi ani idei din zona socialdemocratiei. Nu cred ca judecand stire cu stire, moderator cu moderator, zi cu zi poti face analize", a explicat Ghita intr-un amplu interviu acordat pentru Evenimentul Zilei propria sa viziune despre echidistanta in mass-media.

"Realitatea i-a sprijinit si criticat in cei sase ani pe Nastase si a profitat Basescu, pe Basescu si a profitat Tariceanu, pe Tariceanu si a profitat Geoana, pe Geoana si a profitat Ponta, pe Ponta si a profitat Antonescu", a completat Sebastian Ghita, pentru a fi mai explicit in ceea ce priveste echidistanta postului Realitatea TV in ultimii ani.

In ceea ce priveste relatia sa cu Sorin Ovidiu Vintu, Sebastian Ghita afirma ca nu l-a cunoscut inainte de a incheia tranzactia si ca nu este un paravan pentru acesta, avand doar interesul de a scoate profit din noua sa afacere.

"Eu imi propun sa fac profit pentru mine, nu pentru domnul Vintu(...)Credem ca avem puterea, cunostintele si viteza sa o transformam intr-un business super rentabil. Astazi Realitatea Media nu mai este pe pierdere. Isi acopera toate costurile operationale si cred ca in curand, incepand cu primele luni ale anului viitor, va incepe sa faca si profit asa cum ne-am propus", a mai spus Sebastian Ghita in interviul citat.

La Realitatea TV, peste "eticheta" Vantu lipim alta

Intrebat cum va scapa Realitatea TV de eticheta "televiziunea mogulului Vintu", acesta a raspuns: "Etichetele se schimba. Lipesti altele peste ele, nu e o chestiune complicata. In ceea ce priveste actiunile din societate, ca sunt indreptatite sau nu, cred ca cea mai importanta chestiune este ca ele sa fie legale. Eu nu cred ca vreodata Realitatea TV va trece aceasta limita a legalitatii".

Pe de alta parte, Sebastian Ghita recunoaste ca are prieteni in intreg spectrul politic. "Cultiv prietenii cu toti oamenii politici. Consider ca trebuie ajutati, ca trebuie sprijiniti. Sa le dam informatie astfel incat sa faca cat mai mult bine in Romania. Am relatii foarte bune cu o multime de oameni din tot spectrul politic: il cunosc pe domnul Crin Antonescu, il cunosc pe domnul Victor Ponta, ma cunosc cu Elena Udrea, ma cunosc cu domnul Blaga, cu foarte multi oameni din toate zonele, si nu vad acest lucru ca pe o rusine.(...)Sunt foarte interesat de un mediu politic sanatos si eficient. Nu putem performa intr-o societate condusa prost", a mai declarat Ghita in interviul citat.

Intrebat de ce a sponsorizat in campania electorala toate formatiunile politice importante, aceasta a raspuns: "Pentru ca legea ne permite. Ai o cota din profit pe care o poti dirija catre astfel de entitati politice si pe care o platesti din impozitul pe care l-ai da statului. Si pentru a fi siguri de bunele relatii cu toate mediile politice importante. De acolo vin conducatorii Romaniei. Nu ne mai permitem sa generam conducatori ai tarii din niste organizatii politice care nu s-au reformat, care nu reprezinta niste filtre de competenta".

Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Ciolacu vrea reducerea atribuțiilor primarului general: Dependența edililor de sector nu trebuie să fie atât de mare VIDEO
Premierul Marcel Ciolacu a declarat miercuri că este nevoie de o lege specială a Capitalei şi că "este evident" că dependenţa primarilor de sector "nu trebuie să fie atât de mare de...
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Grindeanu, avertisment pentru Piedone: ”Votanţii de stânga, într-o proporţie covârşitoare, merg către candidatul nostru”
Prim-vicepreşedintele PSD, Sorin Grindeanu, a declarat, miercuri, 24 aprilie, că soluţia pe care PSD a adoptat-o, de a candida Gabriela Firea, le dă o anumită siguranţă că votanţii de...
#Sebastian Ghita Realitatea, #Realitatea TV Vintu , #televiziune