Stelian Negrea, in fata CNA: La Intact, primele tinte au fost Udrea si RCS

Marti, 17 Mai 2011, ora 20:06
4661 citiri
Stelian Negrea, in fata CNA: La Intact, primele tinte au fost Udrea si RCS
Foto: Evenimentul Zilei

Jurnalistul Stelian Negrea, fostul sef al Departamentului de Investigatii din trustul Intact, a prezentat marti, in fata membrilor Consiliului National al Audiovizualului, mai multe inregistrari audio si mailuri schimbate cu Codrut Seres (presedintele Antena Group) pentru a dovedi atacurile comandate la adresa unor politicieni, cum ar fi Elena Udrea, dar si asupra unor firme.

Jurnalistul a declansat un imens scandal, in presa, la inceputul acestei luni, cand a parasit trustul Intact si a facut dezvaluiri despre modul de lucru din acest trust, in cadrul unei serii de interviuri acordate cotidianului Evenimentul Zilei.

In replica, trustul Intact a dezmintit toate acuzatiile si a anuntat ca va da in judecata atat pe Stelian Negrea cat si Evenimentul Zilei.

Dezvaluirile au continuat insa, atat in cotidianul citat, cat si pe mai multe posturi de televiziune, iar gravitatea acuzatiilor i-a determinat pe membrii CNA sa ii cheme marti la discutii, pentru a lamuri lucrurile, atat pe Stelian Negrea cat si pe reprezentantii trustului Intact.

Jurnalistul Stelian Negrea si conducerea Intact, chemati la audieri la CNA

Antena 3: Stelian Negrea a profitat de ignoranta unei angajate de la resurse umane

"Antena3 SA, care este reprezentata legal de Mihai Gandea, nu a avut nicio relatie contractuala cu Stelian Negrea", a spus Mirela Bomboe, reprezentantul Antena 3 la CNA, informeaza paginademedia.ro.

Conform sursei citate, Bomboe a sustinut ca Negrea a obtinut legitimatia de la Antena 3 "profitand de ignoranta unei angajate". "Calitatea de senior-editor nu exista in organigrama Intact. Domnul Stelian Negrea a profitat de igonoranta unei angajate de la resurse umane si a solicitat si a primit o legitimatie de presa".

Stelian Negrea: Primele tinte au fost madam Udrea si RCS&RDS

"Intr-una dintre discutii pe care le-am avut cu Intact, primele tinte au fost madam Udrea si RCS&RDS", a declarat in fata CNA Stelian Negrea, in totala contradictie cu cele sustinute mai sus.

"Mi s-au solicitat informatii, departamentul a fost infiintat la 1 martie, urma sa mearga luni si ani de zile de acum incolo. Mi s-au solicitat informatii despre firme care aveau contracte de publicitate cu Pro Tv si nu cu Antena, nu este nicio speculatie", a adaugat el.

De altfel, Stelian Negrea a venit in fata CNA cu cateva inregistrari audio, dar si cu mailuri dintre el si Codrut Seres (presedintele Antena Group), cel cu care tinea legatura.

"Trebuia sa strangem orice fel de informatie care sa fie compromitatoare la adresa unor firme. Eu faceam materialele si apoi le trimiteam catre seful stirilor de la Antena3, catre Alin Romascanu, dupa care ele apareau, acesta era traseul", a sustinut el, precizand si ca tot departamentul de stiri lucra dupa aceleasi principii.

Stelian Negrea a mai sustinut ca departamentul editorial era subordonat direct lui Codrut Seres.

"In doua luni de zile am luat comenzi cat n-am luat in 10 ani de presa", a mai afirmat Stelian Negrea, precizand: "Comenzi inseamna sa realizezi materiale care sa sustina interesele Intact, in dezacord cu intentiile jurnalistului. Conform contractului nu puteam sa le spun nu, in conditiile in care mi-as fi permis sa spun ceva ce ar fi derajat trustul m-ar fi pus sa platesc 100 de mii de euro."

El a explicat ca a decis sa stranga probe pentru a putea dovedi ce se intampla in trustul de presa respectiv dupa ce a vazut "potopul de comenzi" care s-a abatut asupra lui.

Din probele prezentate pe larg de paginademedia.ro reiese ca Negrea primea spre aprobare liste cu firmele impotriva caruia grupul de presa sa faca campanii negative.

"Ca sa fie o chestiune lucrata bine da-mi-o pe mail eu o dau la vanzari imi listeaza aia sa-mi spuna cu cine avem (contracte de publicitate), ca mai sunt unii pe care nu-i stiu si dupa aceea ti-o dau inapoi", ii spune Codrut Seres lui Stelian Negrea intr-o inregistrare audio.

"Unio rade-i, IMI (Intreprinderea de Montaj Instalatii) arde-i, Habitex arde-i, Aviva arde-i, Weidmuller arde-i,f****-i in gura sa-i f*t, Ghita rupe-i, BRD avem, Petrom avem, BCR avem, Piraeus e, OTP trebuie verificat.", ii spune Seres lui Negrea intr-o inregistrare facuta pe 3 martie 2011.

Avocatul Monicai Columbeanu apara si trustul Intact in fata CNA

Despre audierile de marti de la CNA scrie si Evenimentul Zilei, care noteaza faptul ca Stelian Negrea a povestit si cum i-a fost trasata sarcina de a strange informatii compromitatoare despre senatorul PD-L Ion Calcan si cum, ulterior, a fost apostrofat de catre directorul general al Intact, Codrus Seres, pe motiv ca acestea erau "slabute".

Conform sursei citate, demersul lui Stelian Negrea de a nu parasi trustul Intact inainte de strangerea de probe care sa-i sustina denunturile publice a trezit nemultumirea Cristinei Trepcea (membru CNA din partea PSD), care a precizat ca nu este de acord cu astfel de practici "securiste". Aceasta l-a intrebat pe Stelian Negrea daca informatiile au fost stranse de el "sau nu stiu ce servicii?".

La randul lui, avocatul desemnat de trustul Intact sa-l reprezinte in fata CNA, Ionut Dojana (n.red. - care este si avocatul Monicai Columbeanu), a replicat din sala: "Eh, de ce le-a facut?! La santaj!".

Negrea s-a declarat jignit, in vreme ce Narcisa Iorga a replicat ca demersurile jurnalistilor care denunta intruziunile editorialte ar trebui sustinute, nu blamate. Punctul de vedere al Narcisei Iorga a fost acceptat de catre ceilalti membri ai CNA.

Vicepresedintele CNA, Ioan Onisei, a mai declarat ca, in opinia sa, organele de drept ar trebui sa verifice daca nu cumva, in cazul Stelian Negrea - Intact Media Group, "se intrunesc se elementele constitutive ale comiterii infractiunii de santaj".

"Tipul de organizare (al Intact Media Group, Antena Group, Antena SA), contracte intre firme, care, la randul lor, au contracte cu alte firme, in loc sa aiba cu jurnalisti, persoane fizice, este facut sa eludeze responsabilitatea asupra continutului editorial, astfel incat sa nu ai pe cine trage la raspundere", a mai spus Ioan Onisei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Surpriza celui mai recent sondaj de opinie: Nicușor Dan pierde prima poziție în lupta pentru Primăria Capitalei
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#Stelian Negrea Intact, #Stelian Negrea Codrut Seres, #Stelian Negrea Voiculescu , #televiziune
Comentarii
Poza crin-geoana
crin-geoana
rank 5
pentru a dovedi atacurile comandate la adresa unor politicieni, cum ar fi Elena Udrea, dar si asupra unor firme.
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5