Taxa TV, eliminata, dupa adoptarea tacita a propunerii PSD

Marti, 15 Februarie 2011, ora 15:44
3295 citiri
Taxa TV, eliminata, dupa adoptarea tacita a propunerii PSD

Camera Deputatilor a adoptat tacit marti propunerea legislativa privind eliminarea taxei TV pentru Societatea Romana de Televiziune, a anuntat presedintele de sedinta Ioan Oltean.

Deputatul UDMR Marton Arpad a criticat adoptarea tacita a acestui proiect, sustinand ca in acest fel Televiziunea publica este lasata fara fonduri.

"Este o iresponsabilitate iesita din comun", a spus Marton Arpad, care a propus ca initiativele cu raport de respingere sa fie dezbatute cu prioritate.

Initiativa legislativa vizeaza modificarea articolului 40 din Legea 41/1994 privind organizarea si functionarea Societatii Romane de Radiodifuziune si a Societatii Romane de Televiziune in sensul eliminarii taxei pentru serviciul de televiziune si mentinerea taxei pentru serviciul de radiodifuziune.

Propunerea a fost respinsa, anul trecut, de Comisia de cultura a Camerei, care a fost sesizata in fond, insa a fost adoptata tacit de plen, deoarece termenul de dezbatere stabilit pentru 5 februarie a fost depasit. Senatul este for decizional in acest caz.

Anul trecut, in noiembrie, un grup de parlamentari PSD a inaintat initiativa privind eliminarea taxei TV in cazul SRTv.

Cu privire la acest demers, presedinte-director general al Televiziunii publice, Alexandru Lazescu, sustine ca este contra curentului european si afecteaza atat credibilitatea presei, cat si imaginea Romaniei.

"Cel mai grav nu este faptul ca argumentele acestei initiative sunt bazate pe fictiune, ci faptul ca demersul este contra curentului european. Acest lucru lezeaza credibilitatea presei romanesti, dar si imaginea Romaniei, per ansamblu. Majoritatea statelor europene fac acum eforturi sa sprijine financiar televiziunile publice, nu sa le scufunde", afirma Lazescu, intr-un comunicat remis, marti, AGERPRES.

El arata ca, din fericire, curentul de opinie este favorabil Televiziunii publice, in contextul in care organizatiile straine, ONG-urile si reprezentantii jurnalistilor sunt impotriva eliminarii taxei TV.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#taxa TV, #taxa tv eliminata, #adoptare tacita taxa tv , #televiziune
Comentarii
Poza Deniutz
Deniutz
rank 4
Poza romanianwars
romanianwars
rank 1
cica afecteaza credibilitatea presei