Scandalul Boc si microfonul continua: Realitatea TV, somata de CNA

Marti, 13 Aprilie 2010, ora 15:00
4251 citiri
Scandalul Boc si microfonul continua: Realitatea TV, somata de CNA

Postul de televiziune Realitatea Tv a fost somat, marti, de Consiliul National al Audiovizualului (CNA), dupa ce a fost reclamat de Ioana Muntean, purtatorul de cuvant al Guvernului, pentru lipsa informarii corecte in legatura cu declaratiile facute de premierul Emil Boc.

Decizia CNA vine dupa ce la inceputul lunii aprilie, premierul Emil Boc a atras atentia, in timpul unei declaratii de presa, jurnalistilor posturilor Antena 3 si Realitatea Tv ca dezinformeaza si nici nu accepta apoi corectura din partea institutiilor statului pe care le denigreaza.

Boc: Antena3 si Realitatea TV dezinformeaza romanii

Boc a dat ca exemplu problema unui presupus al saselea post de secretar de stat la Ministerul Economiei si a sustinut ca Realitatea Tv nu a permis purtatorului de cuvant al Guvernului sa dezminta in direct aceasta informatie.

Scandalul dintre presa si Boc a izbucnit, insa, pentru ca premierul a decis sa faca acest anunt luandu-i microfonul din mana jurnalistei de la Realitatea. Mai mult, cateva zile mai tarziu, PD-L anunta public ca membrii sai nu mai au voie sa participe la dezbaterile politice ale celor doua posturi.

Realitatea, certata de CNA pentru ca nu a facut ancheta interna

Membrii CNA au "urecheat-o" pe cea care a reprezentat postul la sedinta de marti, Roxana Niculescu, director de programe Realitatea TV. Intre aceasta si reprezentantii Consiliului s-a iscat o discutie in contradictoriu, ce s-a incheiat prin atragerea atentiei Roxanei Niculescu pentru faptul ca Realitatea nu a demarat o ancheta interna pentru a se stabili de ce nu i s-a permis Ioanei Munteanu sa intervina in emisiune.

C.T. Popescu: Microfonul luat de Boc, echivalent cu ocuparea televiziunii in '89

"Cand ati difuzat declaratia premierului din octombrie, ati scos-o din context (...). Nu se solicita punctul de vedere al institutiei despre care se vorbeste. Trebuia cerut punct de vedere de la Guvern: 'De ce aveti nevoie de cinci secretari de stat daca in octombrie spuneati ca vor fi doi'", a spus Narcisa Iorga, potrivit Mediafax.

"Era vorba de numirea lui Alexandru Nazare la Ministerul Finantelor, de declaratia prefectului Sibiului care spune ca isi asteapta numirea pe postul de secretar de stat la Ministerul Economiei. Astea sunt fapte", a replicat Roxana Niculescu.

Niculescu a amintit ca a doua zi, pe 7 aprilie, a urmat declaratia de la Parlament a lui Emil Boc care spunea ca Realitatea dezinformeaza, ca probabil va primi o amenda de la CNA, ca si Antena 3, iar Ioana Muntean a intervenit pe post si in emisiunea "Deschide lumea", punctul de vedere al Guvernului fiind reluat in stirile Realitatea de la ora 18:00, din 7 aprilie, precum si in cele de la orele 06:00 si 08:00 din 8 aprilie.

Cand Puterea se impune cu japca la microfon

"Rugam si pe doamna Muntean si pe oricine doreste sa aibe dreptul la rectificare sa sune la seful statiei, asa este normal, unde ii va raspunde instant cineva cu responsabilitati editoriale", a mai spus Roxana Niculescu, facand referire la convorbirea Ioanei Muntean cu o asistenta de productie, pe 6 aprilie, cand a cerut sa intre in direct in emisiunea "Realitatea zilei" si nu i s-a permis.

"Eu sunt uimit ca spuneti ca nu ati facut nicio ancheta interna. Nu v-ati pus absolut deloc problema ca poate dumneavoastra ati gresit", i-a reprosat Gelu Trandafir reprezentantei Realitatea Tv.

Citeste si:
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Anchetă la Radio România, după ce un articol despre premierul desemnat Nicolae Ciucă a fost modificat. Ce informații au fost șterse
Radio România a transmis duminică, 24 octombrie, că investighează circumstanțele în care a fost modificat un articol postat pe 22 iunie 2018 pe site-ul oficial al instituției de presă, care...
Clotilde Armand le-a declarat război funcționarilor din primărie. „52% nu pontează. Trântorii plătiți regește de cetățeni”
Clotilde Armand le-a declarat război funcționarilor din primărie. „52% nu pontează. Trântorii plătiți regește de cetățeni”
Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a transmis duminică, 24 octombrie, că 52% dintre funcționarii publici din instituție nu își înregistrează prezența la locul de muncă și nu...
Sursa: Ziare.com