Alexandru Lazescu, propus la sefia TVR

Marti, 29 Iunie 2010, ora 16:44
3483 citiri
Alexandru Lazescu, propus la sefia TVR
Foto:Arhiva

Alexandru Lazescu, reprezentantul Administratiei Prezidentiale in CA al SRTV, a fost propus marti de noua conducere a televiziunii publice pentru functia de presedinte director general.

El a intrunit opt voturi pentru si cinci impotriva, potrivit presedintelui Comisiei de cultura din Camera Deputatilor, Raluca Turcan, citata de Agerpres.

Alexandru Lazescu urmeaza sa fie audiat de comisiile de cultura ale celor doua Camere ale Parlamentului, iar ulterior sa fie validat de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

Lazescu, care este actionar al Grupului de Presa Medianet din Iasi, a mai fost membru al Consiliului de Administratie al TVR, propus din partea PNL, pe durata mandatului de presedinte al lui Valentin Nicolau (2002-2005), dar a fost si director executiv al televiziunii, informeaza Adevarul.

Este unul din fondatorii retelei Monitorul dar si al Grupului pentru Dialog Social. In prezent, Alexandru Lazescu este director al Departamentului de Jurnalism si Stiinte ale Comunicarii de la Facultatea de Litere a Universitatii Ioan Cuza din Iasi.

Tot marti, senatorii si deputatii au votat noua componenta a Consiliului de Administratie a SRTV si pe cea a SRR.

Votul a fost secret, cu bile, toti cei nominalizati de institutiile indreptatite si aprobati, luni seara, de comisiile parlamentare de Cultura primind si acceptul plenului Parlamentului.

Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
Cum încearcă PSD să negocieze retragerea lui Piedone și care este prețul primarului de la Sectorul 5
După ce liderii coaliției PSD-PNL au luat decizia de a-l retrage pe candidatul comun Cătălin Cîrstoiu și de a merge cu candidați separați, în persoana Gabrielei Firea și a lui Sebastian...
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
George Simion a devenit tată. Ce mesaj i-a transmis soției liderul AUR
La mai puțin de un an de la căsătorie, liderul Partidului AUR, George Simion, și soția sa, Ilinca, au devenit părinți. Primul copil al cuplului este un băiat, iar tatăl a ținut să-i...
#Alexandru Lazescu, #Andi Lazescu, #director TVR, #Lazescu presedinte TVR , #TVR