Angajat TVR, apel catre colegi: Iesiti la bataie, aparati-va institutia, arde casa

Vineri, 15 Iunie 2012, ora 09:08
2677 citiri
Angajat TVR, apel catre colegi: Iesiti la bataie, aparati-va institutia, arde casa
Foto: Arhiva

Realizatorul emisiunii Ora de business de pe TVR 2, Moise Guran, s-a revoltat fata de declaratiile presedintelui Basescu, potrivit caruia televiziunea publica ar trebui desfiintata.

"V-am speriat, inca nu am desfiintat-o, dar suntem foarte aproape. Presedintele tarii cere desfiintarea si reinfiintarea televiziunii romane, la ora asta o groaza de televiziuni private titreaza 'TVR, o rusine nationala'. Va spun ca pe mine mama cand m-a facut si m-a trimis la Bucuresti nu m-a trimis sa devin o rusine nationala.

Dar in seara am inteles si eu sentimentele alora din Fight Club. Pana acum nu m-am implicat in nicio culoare si in continuare nu intentionez sa ma implic in aceasta disputa, care e una foarte politica, dar este si o disputa de afaceri foarte importanta. Vedeti eu nu sunt un angajat al TVR, lucrez cu oameni de la TVR, sunt inconjurat de oameni de la TVR si sunt profesionisti adevarati, unii carora nu le e rusine ca lucreaza la TVR", a spus realizatorul, in emisiunea sa de pe TVR 2.

Basescu: TVR ar trebui desfiintata. A ajuns o afacere de familie

"Da' ce suntem noi Petromservice, ce suntem noi Realitatea, suntem Academia Catavencu sa ne desfiintam sa-i lasam pe aia cu datoriile in urma si sa ne reinfiintam. Pe bune? Genul asta de teapa ar trebui sa-l dea TVR-ul?", a continuat Guran.

Realizatorul s-a adresat si celor "3.300 de colegi de la TVR, ca nu sunt 3.500".

"Stimati colegi, treziti-va. Mai iesiti si spuneti. Uite, domnul Turcescu, care ne considera o rusine nationala. Are si dansul un patron care a lucrat la Antena 1. Antena 1, Antena 3 transmit in fiecare zi de la TVR si zic 'TVR datorii de rup'. Ia sa puna pe masa contractele care s-au facut de-a lungul vremilor intre Antena 1 si TVR. Sa afle toata lumea cine a platit, pentru ce a platit, de ce are TVR datorii. Sunt lucruri care nu se spun si nici eu nu o sa le spun, pentru ca nu reprezinta problema mea", a continuat Guran.

Acesta isi indeamna colegii "sa iasa la bataie" si sa "puna lucrurile pe masa", pentru ca sunt profesionisti.

"Problema cu TVR-ul asta e urmatoarea. TVR-ul e bun asa cum e. Dar pentru clasa politica TVR trebuie tinut sub control. De aceea s-a facut o lege in care consiile de administratie sunt numite de partidele politice. Si mai departe ce se intampla. Conducerea respectiva incepe sa faca afaceri pentru TVR. Unele sunt mai bune, altele sunt mai proaste. Unele sunt cu interese inter-trusturi. Va rog sa ma credeti ca treaba asta cu Campionatul European nu este o afacere proasta. Eu nu sunt angajat al TVR", a continuat omul de televiziune.

El aminteste ca angajatii TVR sunt mai prost platiti decat cei de la Antena 3.

"Noi suntem cei care aduc bani la TVR, pentru ca ne facem o datorie publica. Nu tinem nici cu Ponta, nici cu PDL. Nici cu PSD, nici cu PDL. De aia am venit in an electoral la TVR sa nu faca nimeni presiuni asupra noastra sa nu avem interese financiare in spate. Asa ca stimati colegi din TVR iesiti la bataie. Aparati-va institutia. Arde casa", a declarat miercuri seara, Moise Guran, in emisiunea sa de pe TVR 2", a conchis Guran.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Guvernul ar urma să țină o ședință într-un mare oraș din vestul României. Care este motivul deplasării
Alfred Simonis, președintele interimar al Camerei Deputaților și candidatul PSD-PNL la Consiliul Județean Timiș a anunţat joi, 18 aprilie, că o şedinţă de Guvern ar putea avea loc...
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
Campanie intensă pentru candidatura lui Geoană la prezidențiale. S-a lansat un nou site de susținere
O campanie de susținere pentru candidatura lui Mircea Geoană, actualul secretar general adjunct al NATO, a fost demarată în online. Inițiativa, care se recomandă drept o „platformă...
#desfiintare TVR Basescu, #apel angajati TVR Guran , #TVR