Angajatii TVR protesteaza in strada. Nu il vor pe Saftoiu

Miercuri, 27 Iunie 2012, ora 20:34
1346 citiri
Angajatii TVR protesteaza in strada. Nu il vor pe Saftoiu
Foto: Arhiva

Angajatii Televiziunii Romane ameninta ca vor iesi sa protesteze in strada fata de decizia de a-l numi pe Claudiu Saftoiu in functia de presedinte-director general al SRTV.

"Angajatii, mai ales realizatorii, sunt foarte tristi si demoralizati. Ei au trimis deja doua scrisori catre Parlament. Pentru toti cei de aici, faptul ca se iau aceleasi decizii politice desi televiziunea este practic in colaps este de neconceput.

Din punctul nostru de vedere Valentin Nicolau este un profesionist si un bun manager care ar fi putut sa ia decizii care ar fi redresat televiziunea publica", a declarat o sursa pentru Evenimentul Zilei.

Salariatii TVR il sustin pe Valentin Nicolau, care a declarat ca e aberant ca in 2012 sa pui sef la TVR un fost sef de servicii secrete, referindu-se la Saftoiu.

Valentin Nicolau: E aberant ca in 2012 sa pui sef la TVR un fost sef de servicii secrete

"Sunt dezamagit pentru faptul ca TVR era totusi o institutie de informatii si a ajuns o institutie de contrainformatii avand in fruntea ei, pentru prima oara in istoria televiziunilor publice din Europa, un fost sef de servicu secret. Si nu cred ca este normal. Merita aceasta institutie sa aiba un profesionist, nu ma refer la mine acuma, ma refer la oricare altul care poate sa preia fraiele institutiei si sa faca acolo o restructurare serioasa", a declarat Nicolau.

Claudiu Saftoiu nu a putut fi validat de Parlament drept presedinte al TVR, din lipsa de cvorum

Camera Deputatilor a votat marti noua componenta a CA al SRTV, iar acestia l-au desemnat cu 10 voturi pentru, 2 impotriva si o abtinere pe Claudiu Saftoiu drept sef al TVR. Si Valentin Nicolau a fost propus pentru functia de sef al TVR, dar a obtinut doar doua voturi.

Saftoiu nu a fost insa validat de plenul Parlamenului din cauza lipsei de cvorum.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#angajati TVR protest Saftoiu, #angajati TVR protest, #Claudiu Saftoiu presedinte TVR , #TVR