Ziare.com

Angajatii TVR raman cu salariile intregi

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 19:49

   

Angajatii TVR raman cu salariile intregi
Consiliul de Administratie (CA) al TVR a respins, miercuri, planul de reducere a salariilor si a timpului de munca pentru angajati.

Surse din cadrul Televiziunii Romane au declarat pentru Mediafax ca planul de reducere programului de munca de la 8 la 6 ore si a salariilor cu 25% a fost respins de Conducerea Televiziunii.

La jumatatea lunii mai, Conducerea TVR anuntase ca vrea sa ia aceasta masura, pe care presedintele Sindicatului pentru Unitatea TV din TVR (SPUSTV), Dragos Bocanaciu, a apreciat-o ca fiind "foarte paguboasa".

"Eu am spus in discutiile pe care le-am avut cu membrii Comitetului Director si cu alti oameni din Televiziunea Romana ca este o masura care, din punct de vedere al calitatii, este foarte paguboasa, in sensul ca reducerea castigurilor salariale cu 25% ii va demotiva pe oameni rau de tot si nu va avea decat un efect groaznic din punctul de vedere a ceea ce se vede pe post, un lucru pe care noi nu ni-l permitem", spunea Bocanaciu, in luna mai.

La sfarsitul lunii mai, angajatii TVR s-au aflat in greva japoneza pentru o saptamana, una dintre nemultumiri fiind cea legata de taierile salariale. Pe data de 28 mai, peste 200 de angajati ai TVR s-au adunat in curtea Televiziunii si au protestat, amenintand si cu organizarea unui mars.

In 2013, Televiziunea Romana a fost marcata de un val de concedieri.

La sfarsitul anului 2013, TVR avea datorii fiscale de 510,8 milioane de lei si datorii comerciale de 161,3 milioane de lei.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 459 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor