Angajatii TVR raman cu salariile intregi

Miercuri, 25 Iunie 2014, ora 19:49
1404 citiri
Angajatii TVR raman cu salariile intregi

Consiliul de Administratie (CA) al TVR a respins, miercuri, planul de reducere a salariilor si a timpului de munca pentru angajati.

Surse din cadrul Televiziunii Romane au declarat pentru Mediafax ca planul de reducere programului de munca de la 8 la 6 ore si a salariilor cu 25% a fost respins de Conducerea Televiziunii.

La jumatatea lunii mai, Conducerea TVR anuntase ca vrea sa ia aceasta masura, pe care presedintele Sindicatului pentru Unitatea TV din TVR (SPUSTV), Dragos Bocanaciu, a apreciat-o ca fiind "foarte paguboasa".

"Eu am spus in discutiile pe care le-am avut cu membrii Comitetului Director si cu alti oameni din Televiziunea Romana ca este o masura care, din punct de vedere al calitatii, este foarte paguboasa, in sensul ca reducerea castigurilor salariale cu 25% ii va demotiva pe oameni rau de tot si nu va avea decat un efect groaznic din punctul de vedere a ceea ce se vede pe post, un lucru pe care noi nu ni-l permitem", spunea Bocanaciu, in luna mai.

La sfarsitul lunii mai, angajatii TVR s-au aflat in greva japoneza pentru o saptamana, una dintre nemultumiri fiind cea legata de taierile salariale. Pe data de 28 mai, peste 200 de angajati ai TVR s-au adunat in curtea Televiziunii si au protestat, amenintand si cu organizarea unui mars.

In 2013, Televiziunea Romana a fost marcata de un val de concedieri.

La sfarsitul anului 2013, TVR avea datorii fiscale de 510,8 milioane de lei si datorii comerciale de 161,3 milioane de lei.

Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Fenomene fără precedent în istoria alegerilor. Politolog: „Vom vedea niște scoruri foarte interesante"
Se anunță o prezență-record la alegerile europarlamentare, programate pentru 9 iunie 2024. Fenomenul a fost explicat de către politologul Andrei Țăranu, într-un interviu pentru Ziare.com....
#angajati TVR reducere salarii, #consiliu administratie TVR, #reducere program salarii TVR , #TVR