Ziare.com

Bugetul TVR, adoptat in comisiile de Buget-Finante

Vineri, 01 Februarie 2013, ora 14:02

   

Bugetul TVR, adoptat in comisiile de Buget-Finante
Comisiile de Buget-Finante au adoptat vineri bugetul Societatii Romane de Televiziune cu 22 de voturi "pentru" si sase "impotriva", in cadrul dezbaterilor fiind adoptat si un amendament care prevede alocarea a 770 de mii lei pentru transmisii in teritoriu.

Prezent la dezbateri, presedintele director general al televiziunii, Claudiu Saftoiu, a vorbit despre disponibilizarile facute saptamana aceasta.

"Numarul celor preavizati este de 627 si suma prevazuta pentru salariile compensatorii este prevazuta in buget si este de aproximativ 16 milioane. Din punct de vedere financiar, restructurarea a fost un obiectiv indeplinit.

Cauzele pentru care am ajuns in aceasta situatie sunt managementul defectuos care s-a repercutat de la un mandat la altul si de la sfarsitul anului trecut TVR nu a mai produs pierderi, si-a redus pierderile la jumatate", a spus Claudiu Saftoiu in cadrul dezbaterilor bugetului SRTV.

Bugetul SRTV, aprobat de comisiile de cultura din Parlament

Marti, comisiile de cultura ale Camerei Deputatilor si Senatului au avizat favorabil marti bugetul propus pentru Societatea Romana de Televiziune pe anul 2013, in forma propusa de Guvern.

Claudiu Saftoiu a facut un apel la parlamentari privind identificarea de surse de finantare pentru suplimentarea bugetului SRTv in cursul anului 2013, motivand ca alocarile bugetare pentru televiziunea publica au fost drastic reduse.

Bugetul pe 2013: TVR si radioul public cer mai putini bani, CNA si Agerpres vor mai mult

Televiziunea Romana si radioul public, institutii finantate de stat, au cerut sume mai reduse de la buget, comparativ cu anul precedent.

Astfel, Societatea Romana de Televiziune solicita o suma de 174.217.000 de lei de la bugetul de stat pentru 2013, cu 18,26% mai putin fata de anul trecut, cand institutia a primit 213.127.000 de lei.

De asemenea, radioul public solicita de la bugetul 186.094.000 de lei, suma redusa cu 9,41% fata de 2012, cand radioul public a beneficiat de 205.426.000 de lei de la bugetul de stat.

Sursa: rNews

Articol citit de 793 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor