Claudiu Saftoiu raspunde acuzatiilor ca ar fi concesionat sediul TVR trustului Intact

Marti, 30 Iulie 2013, ora 14:11
3831 citiri
Claudiu Saftoiu raspunde acuzatiilor ca ar fi concesionat sediul TVR trustului Intact
Foto: arhiva

Seful TVR a raspuns acuzatiilor pe care i le aduce Lucia Hossu Longin, membra a Consiliului de Administratie, potrivit carora acesta ar fi concesionat spatiile TVR catre trustul Intact.

"Este exclusa orice procedura de concesionare a unui activ, pentru ca, potrivit legii de functionare, TVR nu detine in proprietate activele in care isi desfasoara activitatea, cu exceptia sediului administrativ. TVR este detinator temporar, nu le poate instraina decat printr-o Hotarare de Guvern, iar asa ceva nu exista. La niciun departament al TVR nu s-a inregistrat niciun proces de concesionare. Acest lucru ar fi ajuns si la mine, ca presedinte director general", a declarat presedintele televiziunii publice, Claudiu Saftoiu, pentru Pagina de Media.

Claudiu Saftoiu, acuzat ca a concesionat sediul TVR trustului Intact

"Nu au mai circulat zvonuri despre o apropiere a TVR de un anumit trust privat. Nu a existat absolut niciodata. O grija excesiva fata de TVR a facut ca un membru al consiliului de administratie sa iasa cu declaratii fara sa intrebe. Dupa stiinta mea, nu s-a intamplat nimic. Ca presedinte, mi-ar fi fost aduse la cunostinta", a raspuns Claudiu Saftoiu atunci cand a fost intrebat daca exista vreo alta forma de colaborare cu trustul Intact.

Lucia Hossu Longin, membru in Consiliul de Administratie al TVR, il acuza pe presedintele institutiei, Claudiu Saftoiu, ca ar fi concesionat abuziv sediul televiziunii publice, din strada Moliere (cartierul Primaverii), catre trustul Intact, controlat de familia Voiculescu.

Intr-o scrisoare deschisa adresata presedintelui si directorului general al Televiziunii Romane, publicata de Adevarul, Lucia Hossu Longin ii cere explicatii lui Claudiu Saftoiu despre posibila concesionare a sediului TVR, din strada Moliere, Bucuresti, fara acordul Consiliului de Administratie.

"Camelia Voiculescu a vizitat sediul TVR din Moliere, insotita de dl. Mihai Enea (n.r. director al Departamentului de Resurse Umane din TVR) si alte doua persoane. Ea a marturisit ca acest teren si studiourile, Arhiva, Garajul etc., ii sunt concesionate din gard in gard. I s-a permis sa vizioneze toate cladirile si chiar a vrut sa intre la TVR Cinema (...). Este de o gravitate fara seaman acest proiect de concesionare, este un jaf la adresa Televiziunii Publice. Consiliul de Administratie al TVR nu a fost informat cu privire la aceste tratative cu Trustul Intact", se mentioneaza in scrisoare adresata lui Claudiu Saftoiu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#TVR Saftoiu Intact Longin concesionare, #spatiu TVR concesionat trustului Intact , #TVR