Concedierile colective in TVR incep pe 20 noiembrie - 1.000 de posturi vizate

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 12:11
2475 citiri
Concedierile colective in TVR incep pe 20 noiembrie - 1.000 de posturi vizate
Foto: ghimpele.ro

Concedierile colective in TVR vor incepe in 20 noiembrie si vizeaza 962 locuri de munca, in urma procesului de restructurare de personal televiziunea urmand sa ramana cu 2.340 de angajati, potrivit unui notificari transmise de Claudiu Saftoiu.

Claudiu Saftoiu, presedintele-director general (PDG) al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), a transmis marti Sindicatului pentru Unitatea Salariatilor din TVR (SPUSTV), notificarea privind intentia SRTv de concediere colectiva, precum si Proiectul planului de reorganizare si restructurare de personal in cadrul TVR, parte a implementarii Programului de redresare economica a televiziunii publice.

Proiectul, precum si continutul notificarii au fost aprobate prin Ordinul lui Claudiu Saftoiu, potrivit unui comunicat al reprezentantilor TVR.

Proiectul planului de reorganizare si restructurare de personal in cadrul SRTv a fost intocmit de Comisia constituita prin Ordin al PDG, formata din Cristian Zgabercea si Liviu Nicolescu - consilieri PDG, Catalin Nita - avocat, specialist in dreptul muncii, si Mihai Enea - director Resurse Umane in TVR.

Proiectul va face obiectul consultarii cu partenerii de dialog social (SPUSTV, care este sindicatul reprezentantiv din TVR - n.red.), urmand sa fie definitivat in cadrul acestora, conform calendarului de lucru al Comisiei, intocmit cu respectarea dispozitiilor legale in vigoare, se mai spune in comunicatul TVR.

Cati angajati avea TVR si cati vor fi dati afara

In notificarea si convocarea privind intentia de concediere colectiva transmisa SPUSTV de catre Claudiu Saftoiu se spune ca numarul total de salariati al TVR era, la data de 31 august 2012, de 3.302 din care 98 functii de conducere si 3.204 functii de executie, din care 1.581 personal de specialitate si 1.721 personal suport.

Conform Programului de redresare economica TVR, schema organizationala se va reduce cu 962 locuri de munca, din care 21 locuri de munca cu caracter de functii de conducere si 941 locuri de munca cu caracter de functii de executie, din care 467 personal de specialitate, 495 personal suport, in conformitate cu noua organigrama cadru aprobata de Consiliul de Administratie al TVR in 3 august 2012.

Data de la care vor avea loc concedierile in TVR este 20 noiembrie 2012, urmand sa fie finalizate la data expirarii termenului de preaviz.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#concedieri TVR, #disponibilizari TVR, #angajati concendiati Televiziunea Romana , #TVR