Conducerea TVR, demisa de Parlament, Radu Calin Cristea, numit director interimar

Marti, 12 Iunie 2012, ora 16:22
5040 citiri
Conducerea TVR, demisa de Parlament, Radu Calin Cristea, numit director interimar
Foto: Arhiva

Parlamentul a votat respingerea raportului SRTV pentru anul 2011. Votul negativ al parlamentarilor echivaleaza cu demiterea lui Alexandru Lazescu din fruntea TVR.

Plenul reunit a aprobat, marti, cu 240 de voturi pentru si 4 abtineri, raportul comisiilor de cultura prin care se propune respingerea raportului SRTV pentru anul trecut. Parlamentarii PDL nu au participat la vot.

Articolul 46, alin. 7 din Legea 41/1994 privind organizarea si functionarea SRTV prevede ca "respingerea de catre Parlament a raportului anual atrage demiterea, de drept, a consiliului de administratie respectiv".

Conducerile TVR si SRTV aproape demise, Radu Calin Cristea propunerea pentru presedintia TVR

Dupa votul din plen, Valeriu Zgonea a cerut comisiilor de cultura sa se reuneasca pentru discutarea propunerilor de director interimar al SRTV, functie ce poate fi ocupata timp de maxim sase luni. Propunerea liderului deputatilor PSD a fost aprobata.

Chiar inainte ca Parlamentul sa decida demiterea conducerii televiziunii publice, presedintele PNL Crin Antonescu a anuntat ca Radu Calin Cristea va fi sustinut pentru preluarea interimatului la TVR. Dupa votul din plen, Cristea a intrat in comisiile de cultura, la audiere, iar numirea sa in functia de director interimar al TVR a fost aprobata.

La audierile din comisii, Cristea a declarat, potrivit Realitatea.net, ca nu a mai lucrat in televiziune pana acum si ca este "un partizan declarat al depolitizarii Televiziunii publice si a Radioului".

Radu Calin Cristea este scriitor, eseist, ziarist. A fost colaborator si redactor la programul "Actualitatea Romaneasca" la Radio Europa Libera (1990 - 2002). Totodata, a fost director al Muzeului Literaturii Romane din Bucuresti.

Potrivit raportului, TVR a avut anul trecut venituri totale de 583.033.757 de lei si cheltuieli totale de 743.841.666 de lei. Totodata, cifra de afaceri neta a SRTv a fost, anul trecut, de 544.416.845 de lei.

Activitatea economica in anul 2011 s-a incheiat cu un deficit brut de 160.807.909 lei, cu 0,71% mai mic decat in anul 2010 (cand deficitul TVR a fost de 161.923.883 de lei), se mai spune in raport.

In acelasi document se precizeaza ca preluarea mandatului de catre noul Consiliu de Administratie a avut loc, la data de 30 iunie 2010, in contextul unei pierderi fiscale cumulate de 243.500.000 lei, echivalent a circa 61 milioane euro (la data de 30 iunie 2010).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#raport TVR Parlament, #Parlament conducere demisa TVR, #Alexandru Lazescu demis , #TVR
Comentarii
Poza globedreamer
globedreamer
rank 5
Poza miytyi
miytyi
rank 2
Pai nu zicea Ponta ca desfiinteaza sau depolitizeaza TVR-ul!