Demisie din conducerea TVR: Nu am puncte comune cu acest guvern

Vineri, 10 Februarie 2017, ora 15:36
6088 citiri
Demisie din conducerea TVR: Nu am puncte comune cu acest guvern
Foto: Arhiva Ziare.com

George Orbean, numit in Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane de guvernul Dacian Ciolos, si-a depus demisia la inceputul acestei luni, motivand ca nu are puncte comune cu noul Executiv. Acum, acesta a venit cu informatii suplimentare.

Orbean a publicat online un material in care vorbeste despre "dezastrul" in care este scufundat postul public de televiziune si subliniaza ca "se confirma, inca o data, ca oamenii de proasta calitate isi bat intotdeauna joc de lucrurile primite de pomana".

"Daca mai avea cineva nevoie de o dovada fizica a dezastrului in care este scufundat in mod intentionat postul public de televiziune, intreruperea emisiei TVR din 8 februarie 2017 timp de vreo jumatate de ora este mai mult decat exemplara!", a scris George Orbean pe contul sau de LinkedIn.

El i-a numit pe cei instalati la conducere "amatori" si "clientii politici", despre care spune ca au ratat si ultima dintre misiunile pe care le aveau de indeplinit conform legii si minimei decente profesionale: "mentinerea emisiei 24/7".

"Dupa un an in care a defilat cu o colectie de carpeli, scuze, esecuri si minciuni, 'conducerea SRTv' saluta dublarea bugetului (fara nicio strategie de dezvoltare, plan de reorganizare, evaluare, audit etc.) cu cea mai dezonoranta gafa cunoscuta in lumea larga a televiziunii: intreruperea emisiei.

Gravitatea exceptionala a incidentului generat de o pana de curent in Bucuresti este ca am aflat 'the hard way' cat de usor poate fi scos din priza postul national de televiziune (strategic) al Romaniei", a adaugat el.

George Orbean semnaleaza faptul ca, in locul penei de electricitate, "putea fi, la fel de bine, un spion dusmanos inarmat cu o surubelnita sau un vagabond in cautare de ceva cablu".

"Orice om cu o minima experienta de conducere poate realiza cat de bine este organizata activitatea SRTv, cat de limpezi sunt procedurile, standardele profesionale, atributiile si protocoalele operative ale institutiei. Se confirma, inca o data, ca oamenii de proasta calitate isi bat intotdeauna joc de lucrurile primite de pomana", a incheiat el.

George Orbean a fost numit in CA de guvernul Dacian Ciolos. "Mi-am dat demisia incepand cu 1 februarie, pentru ca eu eram in Consiliu reprezentant al guvernului Ciolos si mi se pare ca am facut un gest normal. Nu cred ca am puncte comune cu acest guvern, dar nu este vorba despre asta neaparat", a declarat George Orbean.

Pentru ca Orbean nu are supleant in CA, guvernul Sorin Grindeanu este nevoit sa faca o propunere.

Potrivit Legii 41/1994, Consiliul de Administratie al televiziunii publice poate functiona cu 9 membri avizati de Parlament, iar o sedinta a CA poate avea loc daca sunt prezenti 7 membri.

"Domnul Orbean nu are supleant", a precizat Irina Radu, presedinte-director general al Televiziunii Romane. "Asteptam ca guvernul sa faca o propunere, apoi ea va trebui sa treaca prin Parlament", a mai spus ea, fara a preciza de ce institutia pe care o conduce nu a anuntat public demisia lui George Orbean.

George Orbean a intrat in presa in 1993, ca reporter la radio Contact Ploiesti. A lucrat ca reporter, editor, producator si manager de proiect. A fost managerul de proiect al postului Digi 24, intre 2011 si 2013. Anterior, a lucrat un an, tot din postura de manager de proiect, la Chisinau, la Jurnal Tv. In perioada ianuarie 2008 - aprilie 2009, a fost producator general la Media Mall.

In mandatul lui Stelian Tanase ca presedinte general al televiziunii publice, George Orbean a ocupat functia de consilier, functie din care a demisionat.

Consiliul de Administratie al Televiziunii Romane a fost format, initial, in martie 2016, din Irina Radu, Doina Gradea, Alfred Bulai, Ionica Stanciulescu, Radu Carp, Debreczeni Hajnal, Ruxandra Garofeanu, Valeriu Hadji - Culea, Raico Cornea, Christel Topescu, George Orbean, Teodor Gabriel Giurgiu, Monica Ghiurco.

George Orbean a fost ales, la finalul lunii martie, de membrii noului Consiliu de Administratie al TVR, in functia de presedinte-director general al televiziunii publice, cu un mandat de patru ani, insa plenul reunit al Parlamentului l-a respins.

In luna octombrie, Cristian Hadji-Culea, reprezentant al Aliantei Liberalilor si Democratilor (ALDE) in Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune (SRTv), si-a anuntat demisia din calitatea de membru in consiliu printr-un e-mail transmis Irinei Radu. El a fost inlocuit de Gheorghe Balasoiu, supleant nominalizat de ALDE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Cristian Popescu - Piedone, avans considerabil față de ceilalți candidați la Primăria Capitalei, conform ultimului sondaj de opinie
Candidatul PPUSL la Primăria Capitalei Cristian Popescu - Piedone este cotat cu 38% din voturi, Nicuşor Dan -cu 27%, iar candidatul PSD-PNL Cătălin Cîrstoiu, cu 23%, relevă datele unui Sondaj...
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Mai mulți miniștri, în frunte cu Marcel Ciolacu, ajung în Qatar, pentru "investiții de 15 miliarde de euro"
Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar, dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de...
#demisie George Orbean, #George Orbean TVR, #motiv demisie George Orbean, #TVR fonduri incompetenta , #TVR