Deputatii vor dezbate miercuri situatia din TVR: "Vom discuta despre modul de selectie al presedintelui-director general"

Marti, 19 Ianuarie 2021, ora 15:55
2175 citiri
Deputatii vor dezbate miercuri situatia din TVR: "Vom discuta despre modul de selectie al presedintelui-director general"
Foto: TVR (captura)

Presedintele Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare din Camera Deputatilor, deputatul Iulian Bulai (USR-PLUS) anunta, intr-o postare pe Facebook, ca miercuri urmeaza fie discutata situatia din televiziunea nationala.

"Vom discuta despre modul de selectie al presedintelui-director general, modificari necesare in legislatie, golurile pe care Televiziunea Publica ar trebui sa le completeze intr-o piata media comerciala si locul pe care jurnalismul de investigatie ar trebui sa il ocupe in politica editoriala a TVR," scrie parlamentarul.

Anuntul a fost facuta dupa ce la inceputul anului Iulian Bulai, in plin scandal privind emisiunea de Anul Nou realizata de Vacanta Mare, a afirmat ca TVR trebuie reformat din temelii, de la numirea celor care conduc televiziunea publica la organizarea de concursuri si regasirea rolului de serviciu public.

El vorbea despre faptul ca exista un singur post de director in organigrama TVR, iar Doina Gradea are interese ascunse, si anume de a nu pierde controlul editorial, deoarece acest director al Directiei Editoriale este direct subordonat presedintelui TVR.

Postarea lui Iulian Bulai:

Ne tinem de cuvant si ne apucam de treaba: dezbatem viitorul TVR.

Ca presedinte al Comisiei pentru cultura, arte, mijloace de informare din Camera Deputatilor organizez maine o dezbatere privind situatia actuala si viitorul Televiziunii Romane. Am invitat jurnalisti din presa romaneasca si reprezentanti ai societatii civile, pentru ca reformarea TVR-ului trebuie sa se realizeze cu aportul unor oameni cu experienta in presa din Romania, care pot contribui la o schimbare reala in felul in care functioneaza TVR.

Vom discuta despre modul de selectie al presedintelui-director general, modificari necesare in legislatie, golurile pe care Televiziunea Publica ar trebui sa le completeze intr-o piata media comerciala si locul pe care jurnalismul de investigatie ar trebui sa il ocupe in politica editoriala a TVR.

Nu putem incepe reformarea TVR fara a sti unde ne aflam acum si cum ne dorim ca aceasta sa arate in viitor. Dezbaterea de maine este doar primul pas dintr-un lung sir de actiuni - inclusiv o intalnire cu oamenii din TVR, angajati si colaboratori - prin care sa putem oferi o soarta mai buna pentru Televiziunea Publica.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Anunț important de la TVR, privind fosta purtătoare de cuvânt a lui Klaus Iohannis. Reacția prezentatoarei
Anunț important de la TVR, privind fosta purtătoare de cuvânt a lui Klaus Iohannis. Reacția prezentatoarei
Mădălina Dobrovolschi, fosta purtătoare de cuvânt a Administraţiei Prezidenţiale în primul mandat al lui Klaus Iohannis, va fi implicată de TVR în campania socială ”Omul anului”....
Revoltă la TVR: "Mi-e silă! Nu stăm toți drepți în fața sefului suprem" Vedeta care s-a trezit cu biroul închis
Revoltă la TVR: "Mi-e silă! Nu stăm toți drepți în fața sefului suprem" Vedeta care s-a trezit cu biroul închis
Fostul director interimar al postului public a trăit clipe care i-au provocat "revoltă și silă". Ramona Săseanu, fost director interimar al TVR (2021) și producător general (2022), s-a...
#TVR, #iulian bulai tvr, #iulian bulai doina gradea, #Doina Gradea TVR , #TVR