Editorial: De ce finantam incompetenta TVR?

Miercuri, 20 Aprilie 2011, ora 14:04
2357 citiri
Editorial: De ce finantam incompetenta TVR?

Nu ma numar printre cei care nu pot dormi noaptea deoarece televiziunea publica tine cu Puterea. Chiar daca asta inseamna ca n-am apucaturi democratice, apreciez ca de vreme ce TVR este finantata din bani publici, este firesc sa promoveze politicile culorii care asuma temporar functiunea de stat, pe criteriul majoritatii.

Poporul plateste abonament, desigur, ceea ce reprezinta o porcarie. Intr-o lume ideala, ar trebui sa aiba controlul a ceea ce cumpara sau sa poata renunta la un serviciu.

De unde stiu sefii TVR ca romanii isi doresc propaganda portocalie? Habar nu au, daca nu privesc spre sondajele de opinie. Ele, insa, nu tin loc de vot, si, pana la noi alegeri, cand se va schimba Puterea, sa admitem ceea ce spune Constitutia, si anume ca suveranitatea apartine poporului, care o deleaga reprezentantilor sai, emanati pe cale democratica.

Cand se va schimba majoritatea, Consiliul de Administratie va deveni galben sau rosu, asa ca a veni tu, Opozitie, si a mieuna in unde proteste, ca si cand PD-L ar fi deschizator de drum in materie, e o ipocrizie asupra careia nu insist.

Deci pana la noi aranjamente, Puterea isi promoveaza dispozitivele. Am, desigur, un amendament. Una e sa vii tu, premier, si sa insiri reforma la televizor, explicand de ce a fost nevoie de ea, si alta sa te comporti in platou ca pe mosia din spatele curtii. Intre a te sti administrator de buget public si a te comporta ca si cand ai fi proprietar al acestuia exista o mare diferenta.

Astfel ca a te ratoi la moderator ca nu este suficient de servil sau ca e tendentios, de parca l-ar fi vizitat noaptea pe SOV, denota exact comportament de scroafa cocotata in copac.

Emisiunea cu Flutur, Boc si Udrea a fost jenanta? Ok, asta sunt regulile jocului, si sa-l vad eu pe politicianul ajuns la putere care se dispenseaza de acest motor al devenirii electorale.

Nu politica de pe post ma umple insa de lehamite, ci prostia. Emisiuni de divertisment ramase in anii '70 (dar macar atunci traia Bocanet), cancanuri, un umor penibil, stalcit, adresat unor muribunzi dusi cu capul, telenovele coreene cat e ziua de lunga, moderatori (unii dintre ei) agramati, urati si cu defecte de vorbire - acestea sunt productiile pentru care platim abonament.

De-abia aici intervine politica in mod bolnavicios. La televiziunea publica au fost adusi, de-a lungul timpului, ca sa le sufle in ceafa profesionistilor TVR, trasi ulterior pe linie moarta, nepoti, fii, neveste, amante si soferi de politicieni. Posesori de dosare-beton si o incompetenta pe masura. De aici trebuie sa porneasca dezbaterea.

Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Candidatul PSD - PNL la Capitală promite „liniște” în București. „Trebuie să ajungi să te simţi bine, să fie un oraş cochet”
Medicul Cătălin Cîrstoiu, candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, a declarat vineri, 29 martie, despre viziunea sa cu privire la Bucureşti, că trebuie să ajungi să te simţi...
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
#TVR PDL, #TVR politizare, #TVR jurnalisti pro Basescu, #TVR nepotism jurnalisti , #TVR
Comentarii
Poza Kiatra-Neamt
Kiatra-Neamt
rank 5
MOGULUI TRAIAN MONDIAL trebuie sa-si primeasca "SOLDA"
C
Cronos
rank 3