FACIAS da in judecata TVR din cauza pensionarei "nesimtite" Rodica Culcer

Joi, 17 Noiembrie 2011, ora 19:26
2602 citiri
FACIAS da in judecata TVR din cauza pensionarei "nesimtite" Rodica Culcer
Foto: jurnalul.ro

Conducerea Fundatiei pentru Apararea Cetatenilor Impotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) a anuntat, joi, ca da in judecata Televiziunea Romana pentru ca permite incalcarea legii in cazul Rodicai Culcer.

"Constatand ilegalitatea si sfidarea morala in care se afla conducerea TVR, FACIAS va deschide maine (vineri - n.red.) o actiune in instanta", potrivit unui comunicat al FACIAS remis, joi, Ziare.com.

Cei de la fundatia impotriva abuzurilor statutlui cheama TVR in instanta pentru ca incalca "legile Guvernului Boc, care s-au aplicat fara masura si nuante in cazul unor personalitati exceptionale ale culturii nationale (mari artisti goniti de pe scena, mari profesori eliminati de la catedra, militari de cariera trimisi acasa)".

Pe de alta parte, aceleasi legi care s-au aplicat in nenumarate situatii, se mai arata in comunicat, "devin neputincioase in cazul pensionarei 'nesimtite' Rodica Culcer", care incalca legea prin cumularea pensiei cu salariul.

FACIAS o acuza pe Rodica Culcer ca "depaseste orice norma legala a supravieturii in functie. Pretul este evident pentru orice privitor al televiziunii subventionate de fiecare roman: un partizanat politic fara precedent dupa 1989, partizanat care pare a conditiona fiecare zi de cramponare in functie a doamnei Rodica Culcer".

In cererea de chemare in judecata a TVR, FACIA cere "constatarea incetarii de drept a raporturilor de munca ale doamnei Rodica Culcer cu TVR, conform legilor Romaniei, aplicabile pentru orice cetatean egal in fata legii, aplicarea masurii si sspendarea platii taxei radio - TV pana la aplicarea masurii si intrarea TVR in legalitate".

Amintim ca, in luna iulie a acestui an, si membrii USL i-au solicitat directorului general al Televiziunii Publice, Alexandru Lazescu, sa reintre in legalitate si sa manifeste respect pentru romani prin incetarea oricarei colaborari cu Rodica Culcer.

Cei de la USL au invocat Legea 329/2009, care prevede ca veniturile salariale pot fi cumulate cu pensia doar in cazul in care pensia neta are un cuantum mai mic sau egal cu salariul mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat stabilit anual prin Legea bugetului asigurarilor sociale de stat, adaugand insa ca nu este si cazul fostului presedinte al Televiziunii Romane.

A.T.

Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
România a depășit 1.091 km de autostradă şi drum expres în circulaţie. Anunțul ministrului Transporturilor despre viitoarele proiecte
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat joi, 28 martie, că sunt implementate - proiectare şi execuţie contracte pentru construirea a încă 729 km de drum de mare viteză....
#FACIAS judecata TVR, #FACIAS TVR Rodica Culcer, #Rodica Culcer cumuleaza pensia salariul, #Rodica Culcer pensie TVR , #TVR