Iohannis o vrea pe sotia lui Cristian Topescu in Consiliul de Administratie al TVR. Pe cine propune Ciolos

Luni, 21 Martie 2016, ora 10:44
9017 citiri
Iohannis o vrea pe sotia lui Cristian Topescu in Consiliul de Administratie al TVR. Pe cine propune Ciolos
Foto: Captura video TVR/imagini arhiva martie 2015

Presedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului propunerile sale de candidati pentru Consiliul de Administratie al Societatii Romane de Televiziune.

Astfel, Iohannis o propune pe Christel Topescu, sotia lui Cristian Topescu, sa fie membru titular in CA al TVR.

Christel Topescu este a treia nevasta a comentatorului sportiv, fiind cu 29 de ani mai tanara decat acesta. Ea este de ani buni vedeta a postului public de televiziune, coordonatorul sectiei germane din cadrul TVR si realizatoare a emisiunii in limba germana Akzente.

Iohannis, interviu in germana la TVR: De ce n-a emigrat din Romania si cum a intrat in politica

Iohannis: In Romania minoritatile sunt discriminate pozitiv. Ce va face presedintele pentru etnicii germani

De altfel, printre primele interviuri pe care le-a acordat Klaus Iohannis dupa ce a devenit presedinte a fost la emisiunea Akzente, seful statului vorbind in germana intreaga emisiune.

A doua propunere a lui Iohannis pentru CA al TVR este Ana Maria Sandru, in calitate de membru supleant. Sandru este producator la televiziunea publica.

Pe cine ar vrea Ciolos si care sunt propunerile partidelor

Potrivit News.ro, George Orbean, fost manager de proiect la Digi 24, a fost propus de Guvern pentru a face parte din Consiliul de Administratie al TVR.

Pana in acest moment, PNL, UDMR si ALDE au mai anuntat oficial care vor fi candidatii propusi.

Astfel, din partea liberalilor, in noul CA ar putea intra jurnalistul Oana Stanciulescu si fostul secretar de stat Cristian Petcu.

UDMR o va propune pe Debreczeni Hajnal.

ALDE il sustine pe regizorul Cristian Hadji-Culea, directorul Teatrului National din Iasi.

PSD urmeaza sa propuna trei nume, potrivit algoritmului politic, insa lista nu a fost definitivata. Potrivit unor surse social-democrate, PSD vrea sa-i ofere actualului presedinte director general interimar, Irina Radu, un post in noul CA, insa discutiile continua.

Alte propuneri trebuie sa vina din partea angajatilor din TVR si din partea grupului minoritatilor nationale din Parlament.

Consiliul de Administratie al TVR a fost demis in luna septembrie 2015, dupa ce raportul a fost respins de plen. Presedinte director general a fost numita atunci Irina Radu.

Birourile Permanente ale celor doua Camere se reunesc, luni, la pranz, unul din subiectele discutate urmand a fi calendarul exact al audierilor candidatilor pentru functiile de membri ai Consiliului de Administratie al TVR, precum si cel al votului din plen, preconizat a avea loc marti.

A.S.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Iohannis propuneri consiliu administratie TVR Topescu , #TVR