Ionut Cristache da in judecata TVR si vrea mutarea emisiunii inapoi in prime-time

Luni, 21 Iunie 2021, ora 17:17
7970 citiri
Ionut Cristache da in judecata TVR si vrea mutarea emisiunii inapoi in prime-time
Ionut Cristache si Ion Cristoiu FOTO Facebook/ Ionut Cristache

Ionut Cristache, realizatorul emisiunii Romania9 de la TVR, da in judecata televiziunea publica pentru a obtine mutarea emisiunii inapoi la ora 21.00, in prime-time, anunta Paginademedia.ro.

Realizatorul a inaintat o actiune la Judecatoria Sectorului 1 pentru o Ordonanta Presedintiala care sa anuleze hotararea Comitetului Director al TVR care-i muta emisiunea de la ora 21.00 la ora 17.00.

Cauza se judeca marti, iar in cazul in care Cristache va avea castig de cauza, emisiune va fi mutata imediat inapoi.

In data de 10 iunie acesta anunta intr-o postare pe Facebook ca editia emisiunii sale, care ar fi trebuit sa inceapa in aceasta seara, 10 iunie, la ora 21.00, a fost scoasa de pe post si inlocuita cu o editie speciala.

"Tocmai am fost anuntat ca azi, emisiunea Romania9 e suspendata din motive editoriale care vizeaza o editie speciala. Asadar, ne vedem luni, de la 21.00, daca nu intervine alta schimbare in grila!", a scris realizatorul Ionut Cristache intr-o postare pe Facebook.

Sumele exorbitante platite de TVR lui Ionut Cristache

Ionut Cristache, realizatorul emisiunii "Romania 9" de la TVR 1, a incasat 5.650 de euro lunar plus bonusuri in anul 2018, potrivit unei analize.

Aceeasi analiza, realizata de Libertatea.ro, arata ca invitatii permanenti ai lui Ionut Cristache au primit lunar intre 5.000 si 15.000 de euro de la TVR, intr-un interval de zece luni.

Timp de zece luni din 2018, arata calculele, TVR a platit un total de 47.176 de euro catre cinci invitati, dupa cum urmeaza:

Mircea Dinescu - 15.149 de euro;

Ion Cristoiu - 9.570 de euro;

Cristian Gheorghe - 8.774 de euro;

Marius Pieleanu - 8.097 de euro;

Radu Soviani - 5.586 de euro.

Televiziunea Romana a reactionat dupa ce presa a dezvaluit ca Ionut Cristache incaseaza un salariu de 5.500 de euro din fonduri publice, relateaza Pagina de Media.

"Contractul dintre SRTv si dl. Ionut Cristache a fost incheiat cu respectarea legislatiei si a regulamentelor interne in vigoare. Acesta contine clauze de confidentialitate a caror dezvaluire constituie un delict si o expunere legala a SRTv", este raspunsul scurt al TVR, la solicitarea Pagina de Media.

Eveniment Quarterly Report

Surpriza ultimului sondaj politic: Partidul Dianei Șoșoacă ar atinge pragul electoral dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Surpriza ultimului sondaj politic: Partidul Dianei Șoșoacă ar atinge pragul electoral dacă duminică ar avea loc alegeri parlamentare
Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, câștigător ar ieși PSD, potrivit ultimului sondaj politic realizat de CURS la comanda PNL. Lupta e strânsă pentru locul doi,...
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
#Ionut Cristache Antena3 TVR, #TVR, #justitie Romania , #TVR