Legea SRR si SRTV, dezbatuta cu usile inchise

Miercuri, 26 Mai 2010, ora 17:42
1701 citiri
Legea SRR si SRTV, dezbatuta cu usile inchise
Foto: Arhiva

Reprezentantul Conventiei Organizatiilor de Media, Mircea Toma, a denuntat modul in care presedintele Comisiei de cultura a Senatului, Sergiu Nicolaescu, a scos afara din sala de sedinta unde se discuta legea SRR si SRTV ONG-urile si sindicatele, acuzand un "consens" impotriva depolitizarii.

"Am fost acceptati in comisia senatoriala pentru a prezenta amendamentele noastre si pentru a le sustine astazi in sedinta in care am inteles ca se va intra in discutia pe fond pe amendamente. Dupa ce ne-a ascultat cu rabdare, marturisesc, presedintele comisiei, domnul Sergiu Nicolaescu, ne-a rugat sa parasim incaperea. Este vorba despre o situatie care ne-a surprins, pentru ca nefiind vorba de o chestie de siguranta nationala, secret de stat, nu e limpede ce anume este secret si de ce nu putem asista", a spus Mircea Toma, care reprezinta un numar de ONG-uri reunite in Conventia Organizatiilor de Media.

Toma spune ca faptul ca sindicalistii si ONG-urile au fost scoase afara din sala inaintea dezbaterii pe fond a noii legi "spune ceva despre faptul ca ceea ce se petrece acum este un consens pentru a mentine controlul politic asupra celor doua institutii".

La randul sau, liderul sindicatului MediaSind, Cristian Godinac, a criticat "reactia cel putin ciudata" a presedintelui Comisiei de cultura a Senatului, spunand ca acest lucru demonstreaza pozitia clasei politice, "de a refuza depolitizarea celor doua institutii".

In momentul in care reprezentantii sindicatelor si ai ONG-urilor au facut declaratia de presa, presedintele Senatului, Mircea Geoana, a iesit din sala in care PSD organiza o dezbatere pe tema masurilor de austeritate, fiind interpelat de Mircea Toma asupra "targuielii" pe care partidele incearca sa o faca asupra depolitizarii SRR si SRTV.

"Nu cred ca e o targuiala. Voi folosi modesta mea influenta pentru a remedia acest subiect", a spus Geoana.

Comisia de cultura a Senatului urmeaza sa dea un raport asupra noi legi de functionare si organizare a SRR si SRTV, intrand miercuri in dezbaterea pe fond a articolelor, dupa ce sindicatele si ONG-urile si-au depus si prezentat proprile amendamente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiției cererile de urmărire penală față de Petre Roman și Gelu-Voican Voiculescu
Klaus Iohannis a transmis ministrului Justiţiei cererile de urmărire penală a lui Roman Petre, în calitate de fost premier, şi a lui Voiculescu Gelu-Voican, fost viceprim-ministru, pentru...
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Ciucă, despre atacul Iranului asupra Israelului: „O situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii. Potenţialul de escaladare este foarte mare”
Nicolae Ciucă, preşedintele Senatului a declarat marţi, 16 aprilie, despre atacul Iranului asupra Israelului că a fost şi e o situaţie care generează atenţia tuturor liderilor lumii, pentru...
#lege SRR SRTV, #Mircea Toma SRR SRTV, #dezbatere SRR SRTV , #TVR